fredag 1 november 2019

Museichef dementerar ufo i julkalender


Historielärarföreningen har idag fått Västergötlands museichefs kommentar till avslöjandena som gjordes i förrgår 30 oktober 2019:

https://historielararna.blogspot.com/2019/10/julkalender-om-ufo-pa-museum.html


Museichefen heter Luitgard Löw. Hon är filosofie doktor i medeltids- och nyare tiders arkeologi. Dessutom är hon docent i medeltidsarkeologi:

http://vastergotlandsmuseum.se/nyheter/luitgard-ny-museichef/

http://vastergotlandsmuseum.se/kontakt/


Löw påstår idag 1 november 2019 till Historielärarföreningen att det inte finns någon beställning på ufo i julkalendern 2019. Museichefen hävdar att ufo inte är lämpligt för en julkalender. Löw säger att ufo absolut inte är museipedagogen Hanna Eklöfs tema. Inte heller ufo och det okända som UFO-Sveriges vice ordförande Clas Svahn påstår.

Löw menar att jul är speciellt och att museet ska hålla sig till sanningar och inte spekulationer om ufo. Historielärarföreningen replikerar att såväl Eklöf som Svahn menar att ufo är en folktro. Löw svarar att hon knappast tror att någon har ufo som en folktro. Arbetet på museet ska vila på vetenskaplig grund säger museichefen. Då platsar inte ufo. Inte heller berättelser från trakten från folk som påstår sig ha sett ufo godkänns av museichef Löw.

Löw lovordar sin museipedagog Hanna Eklöf och öppnar för att det kan ha skett ett missförstånd i vad som står på Clas Svahns blogg jämfört med vad Eklöf sagt eller gjort. Historielärarföreningen svarar att såväl receptionisten som Hanna Eklöf bekräftar att ufo ska finnas med i 2019 års julkalender, och att det togs upp på en arbetsplatsträff. Löw säger sig inte minnas att ufo i julkalendern tagits upp på något APT-möte. Men eftersom både museipedagogen Eklöf och museireceptionisten hänvisar till APT-mötet, borde det gå att få ut vad som skrivits ned i protokollet för mötet.

Löw blir lite upprörd över ufo och säger att julkalendrarna ska ha traditionella teman som tomtar och inte ufo. Clas Svahn är ordförande för AFU som står för Archives For the Unexplained.

Museichefen ber att få återkomma efter att hon talat med Eklöf på måndag 4 november 2019. Löw är försiktig och vill helst inte att museet förknippas vare sig med ufo eller föreningen UFO-Sverige eller stiftelsen AFU med deras ufoarkiv. Inte heller vill Löw att museet dras in i AFUs pengaströmmar. Museet har en värdegrund och i den ingår inte ufo eller saker som inte bevisats vetenskapligt. Löw vill att kalendern ska innehålla berättelser om julen och inte ufo eller andra okända saker.

Museichefen säger att det inte ska betalas ut några pengar till någon på UFO-Sverige (där Clas Svahn är vice ordförande) eller AFU (där Clas Svahn är ordförande) som tar fram fakta om ufo åt museet. I vanliga fall om saker som beställs och har vetenskaplig grund och inte är tvivelaktigt betalar museet ut ersättning, säger Löw.

Historielärarföreningen berättar att Clas Svahn enligt sin blogg redan gjort 19 luckor klara om ufo eller det okända och påstår på sin sida att han inte vill arbeta gratis. Löw svarar att det inte får vara med ufo i julkalendern.

Museichefen påminns om att hon och museets medarbetare erhållit vars ett mejl från Historielärarföreningen klockan 19.04 onsdag 30 oktober 2019 med länken till onsdagens bloggpost:

https://historielararna.blogspot.com/2019/10/julkalender-om-ufo-pa-museum.html

Museichefen har ännu inte fått eller läst det för hon har varit upptagen av medarbetarsamtal. Hon ska läsa det på måndag och ber Historielärarföreningen återkomma nästa vecka. Löw önskar att ärendet ska hålla låg profil.

Skaraborgs Läns Tidning berättar idag fredag 1 november 2019 för Historielärarföreningen, att två olika medarbetare tittar på härvan med ufo i Västergötlands julkalender. Tidningen har aktivt sökt medarbetare på Västergötlands museum men inte fått något svar. Tidningen säger även att två på tidningen läst om härvan på Historielärarföreningens blogg. Tidningen tackar även Historielärarföreningen för dagens tips som tyder på en total oenighet om ufo i julkalendern mellan museichefen och museets pedagog Hanna Eklöf. Eller om det nu rör sig om ett stort missförstånd som ska redas ut i nästa vecka.

Historielärarföreningen fick nästan direkt efter att denna bloggpost var klar 1 november 2019, ett mejl från skararedaktionen på Skaraborgs Läns Tidning.

Såväl Skaraborgs Läns Tidning som SVT Västnytt har läst denna bloggpost idag 1 november 2019, vilket framgår av deras besök hos Historielärarföreningen som visas genom Mediacreeper. SVT Västnytt har återvänt och läst bloggposten även lördag 2 november 2019:

historielararna.blogspot.com *2019-11-02 08:47Sveriges Television AB
historielararna.blogspot.com *2019-11-01 18:51Sveriges Television AB
historielararna.blogspot.com *2019-11-01 16:09Sveriges Television AB
historielararna.blogspot.com *2019-11-01 16:07Värnamo Nyheter

Källa:
https://mediacreeper.com/site/historielararna.blogspot.com


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.