tisdag 6 juli 2021

Diskrimineringsombudsmannen om Mellanhedsskolan i Malmö

 

"Information till dig som lämnat tips eller klagomål (e-post)

no_reply@do.se

Tis 2021-07-06 11:25
  •  Du

Bekräftelsebrev till uppgiftslämnare.docx
123 kB
Bekräftelsebrev till uppgiftslämnare.pdf
58 kB

Ämne: Uppgifter om diskriminering i utbildningsverksamhet, Malmö stad, Malmö

Informationen nedan finns även i bifogade word- och pdf-dokument.

Vi har tagit emot ditt tips eller klagomål

Ditt tips eller klagomål är viktigt för vårt arbete mot diskriminering. Det hjälper oss att identifiera de samhällsområden där vi behöver agera för att driva på utvecklingen, ge vägledning och öka kunskapen om risker för diskriminering eller där vi behöver agera för att ändra lagstiftningen. Informationen kan komma att ingå i en så kallad tillsynsutredning och, i ett fåtal fall, leda till en domstolsprocess.

Tips och klagomål som kommer in till DO innebär inte att något ärende inleds hos myndigheten. DO bedömer alltså självständigt när det finns anledning att inleda en tillsynsutredning. Om vi inleder tillsyn, så gör vi heller det inte som ombud för dig som har lämnat uppgifterna. I en tillsyn företräder vi alltså inte dig och du blir inte heller part i ärendet.

DO lämnar ingen motivering till varför uppgifterna i ditt tips eller klagomål inte har lett till en tillsynsutredning. Du kan läsa mer om hur DO arbetar med tips och klagomål på följande länk: https://www.do.se/tips-och-klagomal/

Oavsett om ditt tips eller klagomål leder till att DO genomför en tillsyn eller inte har du själv möjlighet att driva ditt ärende och väcka talan i domstol. I så fall är det viktigt att du agerar snabbt så att tidsfristerna för den möjligheten inte går ut. Observera att tidsfristerna kan vara så korta som 2 veckor.

Vad händer nu?

DO kommer nu att gå igenom, läsa och registrera uppgifterna i ditt tips eller klagomål.

Vi kontaktar dig om du behöver komplettera dina uppgifter. Annars kommer vi inte kontakta dig.

Du kan läsa mer om hur DO behandlar personuppgifter på följande länk: https://www.do.se/om-do/behandling-av-personuppgifter/.

 

 


Diskrimineringsombudsmannen (DO) Box 4057 | 169 04 Solna | Besök Råsundavägen 18 | Tel växel 08-120 20 700 | Fax 08-120 20 800 www.do.se | do@do.se"


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.