tisdag 6 juli 2021

Polismördaren från Somalia bar kniv på Svartedalsskolan i Biskopsgården



 

Det avslöjar Expressen idag tisdag 6 juli 2021:


"Två månader tidigare, den 21 januari, landade fyra syskon i Sverige. De kom från inbördeskrigets Somalia där deras pappa dödats av terrorsekten al-Shabab. I Göteborg väntade syskonens mamma som varit i Sverige sedan 2012.


Ett av barnen var en blyg pojke som enligt anhöriga hade lätt till skratt och gillade att spela fotboll. Ingen kan då ana att han inom bara några år ska bli en del av det blodiga gängkriget på Hisingen, än mindre att han ska komma att misstänkas för mordet på en polis."


"De första två åren klarade sig pojken bra i skolan, men när han började i sjuan förändrades allt. På kort tid skulle han komma att bli inbladad i gängkonflikterna och själv gå beväpnad med kniv till och med i skolan. 


– Han började umgås med andra killar som inte var bra, sa mamman till polisen i samband med att sonen dömdes för mordförsök 2020.

 

Av handlingarna i målet framgår att han blev först aktuell för socialtjänsten i mars 2018, då flera orosanmälningar gjordes. Enligt skolan och polisen uppvisar han ”ett kriminellt och våldsamt beteende”.


Mamman är en av dem som har slagit larm och försökt att få hjälp. Hon förlorade greppet om honom och tog därför kontakt med skolan, socialtjänsten och polisen."


 "En genomgång av hans betyg visar nästan uteslutande på underkänt eller för låg närvaro för att betyg ska kunna sättas överhuvud taget."



Källa, Expressen tisdag 6 juli 2021:


Biskopsgården – 17-åringens förvandling innan polismordet (expressen.se)




Läs mer vad som händer på Svartedalsskolan som utbildade polismördaren:


https://twitter.com/search?q=svartedalsskolan&src=typed_query&f=live


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.