söndag 6 februari 2022

Hon och barnen såg ufo mittemot Vasaskolan 1974, och fick sedan inte berätta att Försvarets Forskningsanstalt gjorde mätningar

 

"Hillevi Andersson och hennes make Ingvar åker samma resa genom Markim varje år. För att minnas den oförklarliga kontakten med det som Hillevi hävdar var ett ufo den 24 mars 1974. Då var hon 36 år. I dag, 43 år senare, är minnesbilderna fortfarande starka.

Vi hoppar in i makarna Anderssons bil för att åka den rutt de tar varje år sedan händelserna ägde rum. Maken Ingvar kör och Hillevi guidar Vallentuna Nyheter genom händelserna.

– Här skedde första kontakten, säger Hillevi, pekar ut över ett fält mittemot Vasaskolan, och fortsätter:’

– Jag och våra tre barn satt i bilen för att åka till mina föräldrar. Vi såg ett stort ljussken och följde det längs vägen till Orkesta IP."

"En av de saker som fått maken Ingvar att köpa berättelsen från Hillevi är pådraget från myndigheterna. Och den tystnad som varit runt resultatet från olika undersökningar på de platser där observationer gjorts.

– Vi fick inte berätta att Foa (försvarets forskningsanstalt) var här och gjorde mätningar, bland annat vid Vasakullen i Lindholmen där delar av marken var svedd efteråt. De kom i skyddskläder och plockade med pincetter och lade i askar. Då började jag förstå vidden av det jag har varit med om, säger Hillevi."


Källa:

Ufo-gåtan i Vallentuna ännu ej löst – Hillevi minns dagen 1974 (mitti.se)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.