lördag 5 mars 2022

Bonnier kunde inte publicera sin intervju med Historielärarföreningens ordförande om Polisens kommenderingar till Rasmus Paludans manifestationer

Det familjeägda Bonnier News tar över driften av JP och övriga nyhetstitlar i Hall Media. Vi sällar oss till Dagens Nyheter, Expressen samt ett 30-tal...


 Klart: Bonnier köper Hall Media - Dagens Media


"Polisen döljer tid och plats?


Joel Wennerberg <joel.wennerberg@jp.se>

Fre 2022-03-04 15:03
  •  Du

Men så ställer Rasmus Paludan in manifestationen i Jönköping! 
Den fre 4 mars 2022 kl 14:39 skrev John Doe <historielararforeningen@outlook.com>:
Hej Joel!
Det går bra så som du tänkt.
Vill gärna vara med på bild, men får inte vara med på bild någonstans beroende på att jag samarbetat med underrättelsetjänst i många år.  Däremot får mitt namn gärna vara med, fast det avgör du själv. Du har min tillåtelse att skriva texten så som du själv uppfattat samtalet. Namnet är Thomas Nordholm om du vill ha med det eller inte.
/HLF

 

 
Från: Joel Wennerberg <joel.wennerberg@jp.se>Skickat: den 4 mars 2022 14:27Till: John Doe <historielararforeningen@outlook.com>Ämne: Re: Polisen döljer tid och plats?
Hej Thomas!
Har du möjlighet att skicka en porträttbild på dig själv till artikeln? Nu står det klart att Paludan får hålla sin manifestation mellan klockan 16 och 18 och jag kommer själv vara på plats. 
Artikeln där du uttalar dig kan komma att publiceras i kväll. I sammanhanget benämner jag dig som Malmöbo och inte företrädare för Historielärarföreingen. 
Vänliga hälsningar
Joel Wennerberg
Den fre 4 mars 2022 kl 08:50 skrev Joel Wennerberg <joel.wennerberg@jp.se>:

 

Hej!
Du kan ringa mig på 036-30 40 77.
/ Joel
fre 4 mars 2022 kl. 01:24 skrev John Doe <historielararforeningen@outlook.com>:

 

Kan försöka ringa dig först. Vad har du för nummer som det går att nå dig på?
/HLF

 


Från: Joel Wennerberg <joel.wennerberg@jp.se>Skickat: den 3 mars 2022 20:49
Till: John Doe <historielararforeningen@outlook.com>Ämne: Re: Polisen döljer tid och plats?
Hej!
Det var intressanta synpunkter om hur det gått till vid manifestationerna i Malmö och Göteborg. Har du något nummer jag kan ringa dig på i morgon. Jag anar att du vill vara anonym och det garanterar jag självklart.
Mvh
Joel Wennerberg
tors 3 mars 2022 kl. 16:24 skrev John Doe <historielararforeningen@outlook.com>:

 

Du och JP har förstått precis hur det går till. HLF får tacka er för artikeln. Vi ska citera den. Det är samma visa igen. Paludan vill ha den mest explosiva platsen och ansöker om den. Allt ser ut att vara öppet och bra och lokalpress skriver ansökningsplatsen. Sedan meddelas att den inte går för sig. Helt korrekt utifrån polistaktik att flytta den till ett mindre farligt ställe i sista minuten. Paludan måste gå med på den sekundära platsen för att alls få polisbeskydd. Annars blir han mördad. I sista minut börjar någon skriva plats på Twitter och ett fåtal hittar dit. Polis har gjort vad de är skyldiga till och Paludan får media dit och lite valmöte. 
Men ingen tänker på oss som vill se valtal och demonstrationen. Vare sig de som är för eller mot Stram Kurs eller vill studera händelserna live. I Malmö kom HLF till fel plats. Vi ser inte detta som demokratiskt.
Därför vill HLF ha svar av polisen tydligt vilken taktik som är mest effektiv och då får de stå för det. Bara vilken av de två som är bäst. Men vi får inget svar.
Med facit i hand blev det inte så mycket värre i Göteborg än i Malmö.
Vi ställer inte upp på att det är demokratiskt att dölja valmötes tid och plats.
Vi hoppas att polisen i Jönköping går med på platsen vid moskén där och att allt går lugnt till med kreativa tal och fredliga motdemonstrationer.
/HLF

 

 

Från: Joel Wennerberg <joel.wennerberg@jp.se>Skickat: den 3 mars 2022 16:15Till: John Doe <historielararforeningen@outlook.com>Ämne: Re: Polisen döljer tid och plats?
Hej!
Ja, vi kan också ana att polisen försöker hålla det hela hemligt. Men vi har i alla fall jagat fram lite information under dagen och skrivit ihop den här texten.

 

 

 

Det stod i mejlet i bloggposten som HLF fick från konstnären Uwe Max Jensen. Vi sänder er länken igen:
Historielärarföreningen har skrivit till polisen i Malmö och polisen i Göteborg och frågat varför de i Malmö och andra orter döljer tid och plats men inte i Göteborg. Ingen polis har svarat för att det rör sig om polistaktik som de ej får tala om. Det HLF var ute efter var enbart att få svar på vilken av taktikerna som är bäst eftersom båda inte kan vara lika framgångsrika. Konstnären Jensen var med Stram Kurs i Göteborg. Han kommer även att medverka i Jönköping.
Polisens taktik är att i sista minut berätta för Paludan var i Jönköping han får demonstrera och i sista minut i Malmö, Norrköping,Rinkeby och Linköping. Då kommer betydligt färre som ser det i sista minuten. Mindre bråk och billigare för polisen. Tyvärr blir det mindre demokratiskt om folk inte vet i förväg var och när ett valmöte ska vara.
Vi trodde alla journalister redan förstått polisens taktik.
"Uwe Max Jensen <uwemaxjensen@gmail.com>
Ons 2022-03-02 15:18
Till: 
  •  Du
nej, det fortæller svensk politi os først i sidste øjeblik så vidt jeg ved"

 

Från: Joel Wennerberg <joel.wennerberg@jp.se>Skickat: den 3 mars 2022 10:35Till: historielararforeningen@outlook.com <historielararforeningen@outlook.com>Ämne: Polisen döljer tid och plats?
Hej!
Vad har ni för belägg för att polisen döljer tid och plats för demonstrationen?
Vänliga hälsningar,
Joel Wennerberg, Jönköpings-Posten"

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.