lördag 6 april 2024

Lämnade grundaren CAJ lokalen i Enköping 1980?

 


Norlén har varit ordförande i Stockholms UFO-förening och är sedan flera år revisor i UFO-Sverige. Han är sedan UFO-Aktuellt 4/85 ansvarig för avdelningen ...


Göran Norlén påstår 6 april 2024 på sin fejksida, att därefter lämnade grundaren till UFO-Sverige lokalen. Innan dess berättade Norlén att lokalen var platsen för riksstämman i Enköping 1980.


Så här skriver UFO-Sveriges sida om den händelsen:


"Här presenterar CAJ en helt egen historieskrivning som har väldigt lite med verkligheten att göra. Han hoppade av UFO-Sverige i samband med riksstämman i Enköping 22 mars 1980. Under alla år sedan dess har CAJ envist hävdat att han deltog i riksstämman 1980 men så var inte fallet."


"Det ter sig mycket märkligt att CAJ kan hävda att han deltog i 1980 års riksstämma trots att det finns hundraprocentiga bevis för att så inte var fallet. Hela den interna riksstämman finns inspelad på band och det kan vara intressant att återge några yttranden från banden. Vid uppropet av ombuden på stämman finns ingen som svarar när Föreningen UFO-Information ropas upp. Vid diskussion om motion nr 3 från UFO-Center Karlskoga angående Föreningen UFO-Informations mandat sägs följande:

Christer Nordin: ”Det var en fråga direkt riktad till Föreningen UFO-Information. Jag tror inte dom är närvarande här för en kommentar. Är det rätt uppfattat?

Mats Nilsson: ”Dom är inte här”."


"Jag har talat med flera som deltog i 1980 års riksstämma och samtliga intygar att Carl-Axel Jonzon inte var närvarande. I ett brev till Gunnar Thorén, ordförande i Kiruna Tvärvetenskapliga Förening, UFO-Nord, skrivet strax före riksstämman skriver också CAJ: ”… jag kommer ej till Enköping under rådande förhållanden”. Det är en psykologisk gåta hur Carl-Axel Jonzon under alla år, trots entydiga bevis, kunde fortsätta hävda att han deltog i 1980 års rikstämma."


Källa:


Carl-Axel Jonzon och UFO-Sveriges historia


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.