måndag 7 september 2020

Nykterhetsrörelsen lyfter frågan om UFO-Sveriges alkohol


Historielärarföreningens ordförande Thomas Nordholm fick idag måndag 7 september 2020 två intervjuer.

Pressavdelningen på IOGT samt Våra Gårdars biografkonsulent har båda två sänt mejl till Historielärarföreningen. De har haft synpunkter på Historielärarföreningens avslöjanden om alkoholresorna UFO-Sverige genomfört utomlands med bild- och textbevis det senaste decenniet. Förutom alla bild- och textbevis för alkoholintag i samband med UFO-Expo i olika svenska städer de senaste tjugo åren.

Biografkonsulenten hyllar UFO-Sveriges vetenskapliga tillvägagångssätt. Det slutar han med så fort Historielärarföreningen upplyser honom om att UFO-Sverige inte är vetenskapsmän. Han vill inte dra tillbaka reklamen Våra Gårdar gör för UFO-Sverige på sin hemsida. I stället anklagar han Historielärarföreningen för att ogilla UFO-Sveriges ideologi. Biografkonsulenten vill att Historielärarföreningen ska göra rättsfall av alkoholimporten hos UFO-Sverige. Historielärarföreningen svarar biografkonsulten, att han själv får kontrollera hur spriten importerats av UFO-Sverige. Det lägger sig Historielärarföreningen inte i.

Våra Gårdar är en del av nykterhetsrörelsen. Biografkonsulenten säger att han struntar i hur hans utsagor om UFO-Sverige framställs av Historielärarföreningen. Biografkonsulenten anser att ingen bör lägga tid på att granska UFO-Sveriges alkoholvanor eller alkoholresor. Historielärarföreningen kräver inget av Våra Gårdar utan är ute efter ett svar att redovisa om hur de tänker göra. Nu har vi det svaret. Våra gårdar struntar i om de kopplas till UFO-Sverige samt om UFO-Sverige själv förknippar sig med alkohol. HLF redovisar endast ointresset Våra Gårdar har.

Nykterhetsrörelsen IOGT:s pressavdelning är av annan mening. Här tänker man lyfta frågan med ansvarig för fastighetsfrågor. Därefter kommer IOGT att vända sig till Våra Gårdar. IOGT gillade även Historielärarföreningens engagemang och bad dess ordförande Thomas Nordholm att bli medlem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.