måndag 7 september 2020

Polisen behöver större kunskap om religion med ökande konflikter


"Det är inte en alltför vild gissning att polisen, ja hela samhället, kommer att behöva förhålla sig till ett ökat antal konflikter som på olika sätt har religiösa element. 

Som vi argumenterar i den bok vi precis har släppt på Studentlitteratur, ”Religion, migration och polisiärt arbete”, behöver polisen, för det femte, större kunskap om religion som fenomen och om hur religion kan spela roll i människors liv. Sverige är i dag ett av Europas mest mångreligiösa samhällen och det ställer oss alla inför nya kunskapsutmaningar.

Utvecklingen i Malmö visar att polisen, för det sjätte, inte har råd att ha en alltför snäv religionsförståelse eller en övertro på muslimska ledares inflytande över personer med muslimsk kulturbakgrund. 

Vidare kontaktnät måste kastas ut och här finns redan intern kompetens hos dialog- och integrations- och områdespoliser, inte minst.

För att förhindra att det brinner i fem Stockholmsområden samtidigt på lördag behöver många fler civilsamhällesaktörer än de religiösa aktiveras. "

Källa, DN Debatt 7/8 september 2020:

https://www.dn.se/debatt/overskatta-inte-imamernas-inflytande-over-protesterna/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.