onsdag 9 februari 2022

Militärhistoriskt förlag ger ut bok om närkontakt med ufo mittemot skola i Vallentuna 1974


Videor


Bild på nya boken:

pelle220209.jpg (800×600) (ufo.se)



"Mannen på bilden är Pelle Strindberg Jutehammar och boken han håller i sin hand är alldeles ny och heter ”Stockholms mörka hemligheter” (Pennan & Svärdet). En bok han i allra högsta grad har bidragit till och dessutom skrivit ett kapitel i slutet som handlar om ufo (där jag bidrog en gnutta).

Kapitlet om ufo handlar om den så kallade Vallentunavågen 1974 och har titeln ”’Närkontakt av tredje graden’ i Vallentuna 1974?” Nu är jag ingen älskare av frågetecken i rubriker, vi som skriver ska i görligaste mån reda ut saker och ge svar. Men här återstår ännu i dag många frågetecken och några av de observationer som gjordes då känns fortfarande gåtfulla.

I mars 2014, inför 40-årsjubileet skrev jag en lång artikel för DN och gjorde dessutom ett teveinslag som ni kan läsa och se här. Och det är just Hillevi Anderssons observationer som jag tycker är mest intressanta fortfarande.

Pelle Strindberg Jutehammar summerar vågen med fokus på Hillevi på sidorna 89 till 99 illustrerade med tidningsartiklar från den tiden och fotografier. En bra sammanfattning."


Källa, UFO-Sverige 9 februari 2022:

Ny bok tar upp Vallentunavågen | Clas Svahns Blogg (ufo.se)



Medförfattare till boken ”Sveriges mörka hemligheter” (feb 2021) och ”Stockholms mörka hemligheter” (vinter 21/22). Strindberg Media, profile picture.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.