måndag 20 juni 2022

Kommunstyrelsens ordförande i Kalmar räds besök av Stram Kurs Sveriges Rasmus Paludan

 

för 3 timmar sedan — Nu uppmanar Johan Persson (S) Kalmarborna att inte går på hans möte. Annons: Dagens Kalmar avslöjade igår att den danske högerextremisten Rasmus Paludan är


13 maj 2022 — Johan Persson (S) ... Kommunstyrelsens ordförande och ledamot i kommunstyrelsens arbetsutskott, planutskott och i Kalmar Kommunbolag AB."Persson (S) om Paludan – “Möt honom med ett tomt torg”Den danske högerextremisten är på väg till Kalmar. Nu uppmanar Johan Persson (S) Kalmarborna att inte går på hans möte." 


"Johan Persson har delat sitt blogginlägg till Facebookgruppen Kalmars muslimer."


Källa 19 juni 2022:


Persson (S) om Paludan – “Möt honom med ett tomt torg” (dagenskalmar.nu)


Kalmars Muslimer - Startsida | Facebook


Paludan bör mötas av ett tomt torg i Kalmar!

Enligt uppgifter till Dagens Kalmar så ska den danska högerextremisten Rasmus Paludan gästa Kalmar, Oskarshamn och Vimmerby under sommaren.  Givetvis med syfte att hjälpa sina svenska högerextrema kollegor inför valet.

För några veckor sedan skrev jag följande inlägg kring denna person. Ett inlägg som tål att upprepas.

” Under de senaste veckorna har det varit många turer kring den högerextreme Rasmus Paludan och hans koranbränningar. Självklart är det polisen och domstolar som ska pröva tillstånd för att genomföra detta. Politiken ska inte in i prövningar av yttrandefrihetsgrundlagen. Politiken ska stifta lagar men inte pröva dem i tillämpning. Då är vi på ett sluttande plan.

Men.

Att bränna en koran eller för den delen en bibel är extremt respektlöst och kränkande. Det är en avskyvärd handling som bara har ett syfte och det är att provocera och skapa motsättningar mellan människor. Det är en handling som inte respekterar religionsfriheten, också den skyddad i grundlagen. 

Om det skulle komma en ansökan från Paludan att hålla en manifestation i Kalmar så ska naturligtvis polisen pröva den enligt konstens alla regler. Får han tillstånd så hoppas jag att vi genom god dialog kan uppnå det man lyckades med i Norrköping nyligen.

Där stod han ensam på ett torg under två timmar. Sjöng en hatisk sång och åkte sedan hem.  Uppmärksamheten uteblev och det blev en helt igenom pinsam tillställning.”


Källa 19 juni 2022:


Paludan bör mötas av ett tomt torg i Kalmar! | Johans Tankar19 juni 2022:


Swedish Police Feared Death During Easter Qur'an Riots (breitbart.com)
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.