onsdag 6 juli 2022

Papper om ufo kom aldrig med i FOA:s arkiv

 

"En intressant del av historien är att mannens tidigare fru någon gång kring 1975 hade hjälpt laborator Rolf Moore att flytta och då sett en pärm med ufopapper i sig. De flesta som intresserat sig för försvarets ufoarbete vet att Rolf Moore då och då blev inblandad som undersökare av uforapporter när dessa nådde FOA. För även om det var Tage Eriksson som var den ansvarige så kunde man läsa om Rolf Moore i tidningarna på den tiden.

Frun hade då hittat makens gamla ungdomssynder och sett att Moore själv gett sig av till Falun för att undersöka. Allt detta var givetvis intressant men ännu mer intressant är att de papper som frun såg aldrig har materialiserat sig i FOA:s ufoarkiv och alltså inte skannades när UFO-Sverige fick hela materialet.

En tid efter det att Rolf Moore gick bort 1990 kontaktade jag hans änka som inte hade något material kvar. Nu verkar det alltså som att Moore förde ett eget litet arkiv över sådant som han själv var inblandad i och att detta aldrig införlivades i det stora ufoarkivet på FOA.

Trist, trist och nu får vi sannolikt aldrig veta vad den där pärmen innehöll i övrigt när det gällde ufofall."


Källa, UFO-Sverige 5 juli 2022:


Fixardag och intressant samtal | Clas Svahns Blogg (ufo.se)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.