fredag 8 juli 2022

Professor i kyrkohistoria hävdar att sekten UFO-Sveriges material inte gick att använda i akademisk uppsats

 

Professor i kyrkohistoria vid Teologiska institutionen, Kyrkohistoria och missionshistoria \nurban.claesson@teol.uu.se\n018-471 2176 \n \n.



"Er lärarstudent har idkat byteshandel med UFO-Sverige, som HLF tidigare avslöjat ljuga om fakta så att artikel drogs in

Urban Claesson <urban.claesson@teol.uu.se>
  • Du
Tor 2022-07-07 09:04

Hej igen

 

Tack för återkoppling. Studenten använde inte materialet i sig utan lät det kopierade i stället bli en vägvisare i sitt eget arkivletande, studenten gick alltså själv till originalkällorna, och byggde på dem, vilken innebär att uppsatsen inte kan ha påverkats negativt. Tack för er uppmärksamhet!

 

Vänligen / Urban Claesson



Från: John Doe <historielararforeningen@outlook.com>

Skickat: den 7 juli 2022 03:54

Till: Urban Claesson <urban.claesson@teol.uu.se>

Ämne: Sv: Er lärarstudent har idkat byteshandel med UFO-Sverige, som HLF tidigare avslöjat ljuga om fakta så att artikel drogs in

HLF gläds också åt att studenten skrev att boken inte är akademisk. Det vi undrar är om urvalet studenten fått från UFO-Sveriges vice ordförande kan ha påverkat studentens uppsats. Studenten fick en hel pärm av ufo-arkivets ordförande. UFO-Sverige skriver att de har en egen ideologi. Ska en student använda någon annans urval som hänger sig åt en ideologi? HLF har kartlagt att just denne person hos UFO-Sverige väljer ut saker att presentera för media som passar UFO-Sveriges ideologi.

 

Hade Uppsalastudentens uppsats sett annorlunda ut om han varit medveten om sådan selektion hos UFO-Sverige?

 

I ett parallellfall listade HLF ut namnet på två studenter som UFO-Sverige försökte dölja. Efter HLF:s kontakt med studenterna och deras handledare blev uppsatsens slutsatser en stark kritik mot ufo-arkivet där den person är ordförande som försåg er student med material. Och som han skryter om. HLF anser inte att någon bör bygga akademiska avhandlingar eller uppsatser på urval av denne person i UFO-Sverige. HLF erhöll ett tackmejl från SVT som han försökte lura sig till sändningstid för att göra reklam för en ny bok av honom. HLF pekade på hur SVT lurades och SVT avbokade honom för att han utelämnat essentiell information.

 

På högskolan i Skövde ljög han rakt ut om astronauter och ufo och samarbetade med högskolans som betalat honom på så vis att de tillsammans försökte dölja vem som citerat honom i tidningen.

 

HLF vill veta om du tror att pärmen med urval kan ha påverkat er students uppsats, eller om er student borde ha samarbetat och avtalat utbyte med honom med bakgrund av vad HLF ovan berättat för er?

 

/HLF




Från: Urban Claesson <urban.claesson@teol.uu.se>

Skickat: den 6 juli 2022 11:35

Till: John Doe <historielararforeningen@outlook.com>; Nils Billing <nils.billing@teol.uu.se>

Ämne: SV: Er lärarstudent har idkat byteshandel med UFO-Sverige, som HLF tidigare avslöjat ljuga om fakta så att artikel drogs in

Hej John Doe

 

Det var trista nyheter att det blir på det sättet, studenten har å sin sida handlat korrekt, han anger i själva uppsatsen att studien han han läst inte är akademisk, men att den ändå har ett visst värde för bakgundsämnet pga ämnets unicitet.

 

Tack för att du informerade!

 

Vänligen / Urban Claesson

 

Från: John Doe <historielararforeningen@outlook.com>

Skickat: den 6 juli 2022 02:10

Till: Urban Claesson <urban.claesson@teol.uu.se>; Nils Billing <nils.billing@teol.uu.se>

Ämne: Er lärarstudent har idkat byteshandel med UFO-Sverige, som HLF tidigare avslöjat ljuga om fakta så att artikel drogs in

 

Se här hur samarbetet doldes av UFO-Sverige för att undvika att utomstående HLF skulle få möjlighet att granska:

 

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.