onsdag 21 december 2022

Hollywood ringer UFO Swedens filmteam om barnfilmskomedi i stil med Jönssonligan, som buskis driver med Dagens Nyheters journalists ufo-förenings töntar, berättar DN om sin kollega

 

"UFO SWEDEN"El fenómeno OVNI está latente desde hace muchos años y en esta fecha de diciembre la película "UFO SWEDEN" atraerá aún más el interés.
YouTube · Juan Marcos Reveco Alzamora · För 2 timmar sedan


Clas Svahns son arbetar på nyhetsbyrån TT, som ger filmen UFO Sweden medelmåttabetyget 3 av 5 onsdag 21 december 2022, i en faktaruta som liknar en dödsannons med närmast sörjande. Själva anger Crazy Pictures att filmen är ett science fiction-äventyr. Men nästan alla recensioner tror att det är en komedi:


för 21 timmar sedan — UFO SWEDEN har premiär på juldagen! –––> https://panora.se/filmer/ufo-sweden/. "A Stranger things and the Jönsson League, plowed into


"Fakta: Ufo Sweden

Genre: Science fiction-äventyr.

Premiär: 25 december 2022.

I rollerna: Inez Dahl Torshaug, Jesper Barkselius, Sara Shirpey med flera.

Regi: Crazy Pictures.

Åldersgräns: 11 år.

Speltid: 1 timme och 55 minuter.

Betyg: + + +

TT"


Reportaget i DN visas upp av UFO-Sverige, som är föreningen som komedin driver med:


221221dn.jpg (800×546) (ufo.se)


Falu-Kuriren berättar om komedin UFO Sweden 21 december 2022:


f6e39a9e-adac-486e-954c-c334b40857ad.jpeg (1200×630) (mmcloud.se)


Komedin UFO Sweden textas givetvis på polska, så att polackerna kan skratta åt hur man driver med DN-journalisten Clas Svahns förening UFO-Sverige:


UFO Sweden | Oficjalny zwiastun / trailer nr 1 (polski) | 2022 | Film (filmweb.pl)


Manusförfattare har hämtats från en tidigare mentalskötare från Säter.


"SMHI är den stora skurken. Det är som att Café Norrköping möter Steven Spielberg, men slutet blir ett antiklimax."


"Dessa två till synes folkhemstråkiga verksamheter spelar huvudrollen i filmkollektivet Crazy Pictures science fiction-äventyr som utspelas just i Norrköping."


Källa 21 december 2022:


Filmrecension: Originell science fiction i folkhemmet (msn.com)


"föreningslivet i Ufo Sweden, där det viktigaste är att det finns mazariner till fikat"


"vilket skapar ett antiklimax som drar ner betyget."


Källa 21/12:


Filmrecension: Originell science fiction i folkhemmet (ystadsallehanda.se)


Recension gjord av journalist, kritiker och författare som recenserat film sedan 1993, 21 december av filmen om töntarna i UFO Sweden, efter pressvisningen:


"När filmen börjar är det 1980-tal. Lilla Denise sitter med sin far i en bil utanför SMHI:s högkvarter i Norrköping. Fadern är en UFO-entusiast som kommit något på spåren - bevis för att vi inte är ensamma. Han behöver några papper från SMHI och en av medlemmarna i UFO-föreningen UFO Sweden, Lennart (Jesper Barkselius), jobbar på SMHI. Lennart kommer utspringande med några pärmar han slänger in i bilen, men SMHI:s stenhårda vakter kommer sättande och haffar Lennart. Kort därpå försvinner Denise' farsa spårlöst.

Hopp till 1996. Den nu tonåriga Denise (Inez Dahl Torhaug) är en halvkriminell typ som bor hos elaka fosterföräldrar. Hon har problem med polisen - men verkar även vara kompis med en av poliserna, Tomi. Tomi spelas av Sara Shirpey och hon är utan tvekan den snyggaste polisen i svensk filmhistoria. Hon går omkring i uniformsjacka av skinn med uppkavlade ärmar. Hade svenska poliser fortfarande skinnjackor på 90-talet?

Denise är en jäkel på teknik och på att hacka datorer. Med hjälp av en Gameboy kan hon öppna kodlås och grejor. Hon är även övertygad om att hennes far fortfarande lever - hon tror att han blev bortförd av rymdvarelser. Men hon måste hitta bevis för detta.

Hon uppsöker UFO Sweden, en förening som består av ett gäng töntar med olika lustiga dialekter. De är mest intresserade av att dricka kaffe och äta mazariner i den föreningen. Denise lyckas dock få dem intresserade, alla utom en gammal gubbe som heter Gunnar (Håkan Ehn) och som Denise kallar Kryck-Mongot. För att hitta svaret på gåtan måste Denise och UFO Sweden göra diverse olagliga saker, och de jagas av polisen och av SMHI:s onda agenter."

"Handlingsmässigt känns det lite grann som en barnfilm"

 "deras gestalter känns plockade ur någon buskis"

"Efter pressvisningen diskuterade jag och en kollega vilka som kommer att gå och se den här filmen. Vilken målgrupp den har. Vi kom inte fram till något svar."


"
GÖTEBORG, SWEDEN
Journalist, kritiker och författare. Har recenserat film sedan 1993."


Källa:


TOPPRAFFEL! | Film på bio och DVD, tecknade serier, recensioner och artiklar: Bio: UFO Sweden

 


för 11 timmar sedan — 3 frågor till Clas Svahn. DN-medarbetaren och ordföranden för den verkliga föreningen ufo-Sverige har varit viktig för filmens tillkomst.


Källa, Dagens Nyheter 21 december 2022:


Crazy Pictures släpper filmen ”UFO Sweden” på juldagen - DN.SE


"är det i själva handlingen som den tyvärr brister lite. Det blir förvisso en hel del skratt, kanske lite väl mycket på grund av skådespelarnas underbara östgötska. Men handlingen känns något tunn, även om idén är intressant och underhållande. Manuset hade kunnat bli betydligt bättre, med några små justeringar. Trots det är det som sagt en mycket underhållande och rolig film som på ett snyggt vis lyckas driva med det kanske finaste vi har i Sverige – ett föreningsliv med nästan heliga stadgar."

"Fortsätter man i samma stil kommer tredje filmen inte bli annat än en succé. Dock har man lite kvar dit."


Källa 21 december 2022:


Recension: UFO Sweden (2022) | Filmtopp


för 15 timmar sedan — Sanningen finns där ute i julens stora svenska äventyrsfilm "Ufo Sweden". – Vi föll pladask för den här idén, säger Olle Tholén i filmkollektivet Crazy ...

Västerbottens-Kuriren
Nobbar Hollywood – trivs bäst i Norrköping




Torpasonen Jesper med i ny svensk storfilm – Bbl/AT (bblat.se)


Isabelle, 32, i nya storfilmen – premiär på juldagen: ”Tar ingen skit” – Borlänge Tidning (borlangetidning.se)


Storfilmsaktuella Jimmy, 34, om Sätergängets betydelse: "Vi var en tajt grupp med stora drömmar" – Dala-Demokraten (dalademokraten.se)


UFO-föreningens observationer i ny film 21 december 2022 - Kulturnytt i P4 | Sveriges Radio


#169 - Christoffer Nordenrot & Crazy Pictures Albin Pettersson: UFO Sweden - LoungePodden | Lyssna här | Poddtoppen.se


Bioaktuella Crazy Pictures om hur allting startade | MovieZine


UFO Sweden | Premiär 25 dec (facebook.com)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.