lördag 15 augusti 2020


"Det finns så många bevis för att UFO-fenomenet utgör ett fysiskt fenomen att det förtjänar att studeras vetenskapligt. Det slår en kommitté av oberoende vetenskapsmän fast i en rapport.
Studien var organiserad av professorn i tillämpad fysik vid Stanford universitet Peter Sturrock som tidigare gjort en undersökning av astronomers inställning till UFO-undersökningar. Kommittén bildades på uppdrag av organisationen Society for Scientific Exploration, som är ett forum för undersökningar av oförklarade fenomen, men finansierades av en fond styrd av Laurance S. Rockefeller.
Peter Sturrock säger till nyhetsbyrån AP att orsaken till att han bildade kommittén bland annat var att UFO-undersökningarna "befinner sig i ett otillfredsställande läge av okunskap och förvirring." Han rekommenderar också de vetenskapsmän som intresserar sig för ämnet att fokusera på fysiska bevis istället för på vittnesuppgifter. Kommittén konstaterade också senare i sin rapport att "det förefaller som om de flesta aktuella UFO-undersökningarna genomförs på ett sätt som inte överenstämmer med nuvarande standard för vetenskapliga studier".
Själva undersökningsgruppen kom att bestå av nio vetenskapsmän, bland andra: Thomas Holzer, High Altitude Observatory i Boulder, Colorado; Randy Jokipii, professor i planetary science vid University of Arizona; GŸnther Reitz, institutet för flyg- och rymdmedicin i Köln och Charles Tolbert, professor i astronomi vid University of Virginia."
Källa:
https://www.ufo.se/index.php/undersoekningar/1370-ufo-fortjanar-vetenskaplig-studie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.