söndag 23 augusti 2020

UFO-Aktuellts redaktör undrar om Historielärarföreningens mejl


"Fler frågor?
Håkan Ekstrand <ekstrand147@gmail.com>

Sön 2020-08-23 22:26
  •  Du
”Du svarar väldigt konstigt. Det är konstigt att du talar om mailen från ”John Doe” som om de kommer från en medlem i HLF när det är uppenbart att de kommer från dig. Varför talar du om dig själv i tredje person? Varför tar du inte ansvar för att du skriver och tar upp myndigheternas tid med en massa trams?”

Hålan Ekstrand/UFO-Sverige"


Svar till UFO-Aktuellts redaktör Håkan Ekstrand som sitter i UFO-Sveriges styrelse på hans mejl ovan:

Vi i Historielärarföreningen får inte alltid berätta vem som skriver. Därför använder vi det kollektiva namnet John Doe. Historielärarföreningen och Historielärarföreningens medlemmar får enligt lagen skriva till myndigheter. Om du är missnöjd med detta får du vända dig till lagstiftarna i Sveriges riksdag. HLF har inte heller fått något klagomål från myndigheter att vi kontaktar dem. Redaktör Ekstrand får gärna vända sig till de olika myndigheterna och förklara för dem varför det skulle innebära tidsspillan. 

När regeringskansliet råder Historielärarföreningen att kontakta JO om relationen mellan Rymdstyrelsen och UFO-Sverige, följde vi rådet. JO bekräftade att de var rätt instans och vill ha in en redogörelse för att få en helhetsbild. 

Om du följer länken här ser du att Rymdstyrelsen fortfarande har 12 träffar om ufo:

https://www.rymdstyrelsen.se/sok/?q=ufo

En hel del av träffarna på denna myndighetssida handlar om UFO-Sverige på ett vis som JO fann att det kunde vara intressant att se på vad det beror på. HLF gick tillsammans med JO igenom skälen. JO sa att om det förhöll sig så kan orsaken vara att myndigheten är så liten att de flesta utom Historielärarföreningen missat kopplingarna. Att Historielärarföreningen intresserar sig för sambandet beror på att Rymdstyrelsen är en myndighet under Utbildningsdepartementet.

HLF förstår fullt ut att UFO-Sverige gärna har maximal reklam hos Rymdstyrelsen. Därför vidtar UFO-Sverige inga åtgärder. Rymdstyrelsen vill inte heller ge sig för då får de erkänna att de gjort fel. Alltså kvarstår de 12 sökträffarna. JO vill ha in anmälan. Kvarstår för Historielärarföreningen att agera. 

Historielärarföreningen vill ha bort en del av träffarna. Om någon i UFO-Sverige som känner Rymdstyrelsen väldigt väl kontaktar den myndigheten och får bort en del sökträffar, så behöver HLF ej JO-anmäla. JO-anmälan är inte vårt mål. En JO-anmälan är heller inget allvarligt utan kan högst leda till att sakerna rättar till sig och en mild kritik. 

Väljer UFO-Sverige att hjälpa HLF med den saken är vi glada. Vi tycker inte det är kul med att skriva ihop en JO-anmälan med olämpliga personband för en myndighets hemsidas utformning. Eftersom vi redan gjort upptäckten är jakten över. Det är inte spännande för oss längre. Emellertid om vi måste sända in anmälan läses den av flera journalister som alltid söker igenom vad som kommer in till JO. HLF är inte säker på att det skulle se bra ut i journalisternas ögon hur personbanden utnyttjats. Vill UFO-Sverige och Rymdstyrelsen slippa fokus får ni agera. 

Vi är inte intresserade i HLF att sätta dit UFO-Sverige. Om ni i UFO-Sverige har någon händelse eller text som berör ufo och historiedidaktik och vill ha den spridd, så publicerar vi den gärna. Det kan gälla föredrag eller föreläsningar på universitet eller skolor som handlar om historiska ufo-händelser. Vi ger er gärna reklam om det rör sig inom det området. Kan ni komma på något annat område att samarbeta kring är vi öppna för det.

HLF har en fråga vi är nyfiken på om UFO-Sverige. Varför är Mediacreeper för Clas Svahns blogg och UFO-Sveriges Facebook samma? Då kan inte utomstående skilja på om media besökt Svahns blogg eller UFO-Sveriges Facebook. Dessutom står det (unknown/hidden referrer) på vilka saker media läst. Det vore spännande om allmänheten får se exakt vad media läser så att vi bättre förstår hur media tänker. Nu begriper ingen utomstående vad media läser. Ni skulle öka intresset och förståelsen för ufo markant och direkt om ni ändrar på den saken och visar vilka sidor media läst. Inte för att någon som HLF ska spionera, utan för att alla ska förstå. HLF önskar sig det i present av UFO-Sverige.

https://mediacreeper.com/site/csblogg.ufo.se/csblogg3/

https://mediacreeper.com/site/facebook.com/ufosverige/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.