onsdag 8 juni 2022

Åklagare hjälper polis utreda böter mot Rasmus Paludan för uppsopad Koran

 

för 24 minuter sedan — När den högerextreme politikern Rasmus Paludan i februari genomförde en av sina koranbränningar på Frölunda Torg polisanmäldes han för flera brott, ...



"Paludan riskerar böter efter möte i Frölunda


PUBLICERAD 

I samband med att den högerextrema koranbrännaren Rasmus Paludan besökte Frölunda i februari polisanmäldes han för hets mot folkgrupp, förargelseväckande beteende, nedskräpning och skadegörelse. Inget av brotten gick vidare till åtal, men nu får polisen bakläxa. Åklagaren vill se ytterligare utredning.

Hör åklagaren i klippet ovan om varför hon återupptar utredningen mot Rasmus Paludan

Det är en polis som själv var på plats vid demonstrationen som överklagat polisens beslut att inte inleda förundersökning vad gäller nedskräpning och skadegörelse.

Enligt överklagan lämnades rester av en bränd koran kvar på platsen och personer som är muslimer kom sedan och sopade upp.

”Som ung polis i slutet 70-tal och under 80-talet fotpatrullerade jag i Göteborgs centrum. Om någon oklok individ fått för sig att göra upp en eld på gator eller torg hade jag och övriga poliser ingripit direkt mot den okloke. Så handlar polisen klokt nog fortfarande. Men inte mot Rasmus Paludans 'oklokhet'.”, skriver polismannen i sin överklagan.

Åklagare vill se mer utredning

Kammaråklagare Ulrika Åberg har nu fattat beslut om att återuppta förundersökningen vad gäller brotten nedskräpning och ringa skadegörelse."


Källa, SVT 8 juni 2022:


Paludan riskerar böter efter möte i Frölunda | SVT Nyheter


Rasmus Paludan kan dömas till böter – för nedskräpning | GP


Efter brottsanklagelser om HMF misslyckats - Paludan kan åtalas för nedskräpning » Samnytt


Dan Park på Twitter: ”Paludan riskerar böter för bränd koran nedskräpning men plockade muslimerna upp skräpet av alla polisbilarna de brände? https://t.co/q1CU8aviSV via @svtnyheter” / Twitter


Dan Park på Twitter: ”Islamkramarna är uppenbarligen desperata och anmäler Paludan för nedskräpning :)” / Twitter


Pakistaner nakkeskyder utilpasset indvandrer – Frihedens Stemme


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.