torsdag 2 juni 2022

Begär ut från Riksdagens talman om MP:s rättspolitiska talesperson tjänstgjorde som polis eller riksdagsledamot när han kallade Paludan rasist

 

"Begär ut om riksdagsledamot Marmgren var i sitt uppdrag 1 juni 2022

John Doe
Historielärarföreningen begär ut en vad vi tror är offentlig uppgift.
Var Martin Marmgren i sitt uppdrag som riksdagsledamot onsdag 1 juni 2022 klockan 14:40:
Eller hade han tjänstledigt då med någons tillstånd från Riksdagen?
Historielärarföreningen har redan ställt frågan till Marmgren själv i mejl, men han har vägrat att svara HLF.
Om uppgiften är offentlig önskar HLF få ut den från talmannen eller någon annan från Riksdagen som är ansvarig. Om det inte går att få ut uppgiften vill HLF få svar varför uppgiften inte är offentlig eller får eller kan eller behöver lämnas ut. Skyndsamt, tack!
Sänd ert svar till historielärarföreningens e-postadress:
Anledningen till att vi i HLF begär ut uppgiften är följande han skrev om tjänstgöring på Twitter 1 juni 2022, som gör att HLF inte förstår var han tjänstgjorde:
Haft förmånen att besöka fantastiska Järvaveckan i tjänsten och stötte bl.a. på dess grundare ❤️. Utanför höll extremisten och rasisten Paludan ännu en provokativ manifestation. Han ignorerades dock totalt och allt gick lugnt till. Bra av kollegorna och mycket bra av hela Järva!"


Källa, Twitter klockan 14:40 onsdag 1 juni 2022:


https://twitter.com/martinmarmgren/status/1531978912955256834


Till texten har Marmgren samtidigt 1 juni 2022 publicerat en bild från Järvaveckan där han är iförd polisuniform:


FUKusowXoAIcT5I (1536×2048) (twimg.com)


HLF vet helt enkelt inte om han tjänstgjorde som polis eller var där i sitt uppdrag som riksdagsledamot 1 juni 2022. Eller om bilden förvillar i fall den är gammal men återpublicerad 1 juni 2022. Så därför vet HLF inte om Marmgren benämner Stram Kurs Sveriges partiledare och riksdagskandidat Rasmus Paludan rasist i hans av Polismyndighetens tillståndsgivna demonstration, när Marmgren antingen tjänstgjorde som polis 1 juni 2022 eller som riksdagsledamot 1 juni 2022.


HLF ser fram emot svaret från Riksdagen om Marmgren var riksdagsledamot 1 juni 2022 eller var tjänstledig från riksdagen den dagen.


/HLF"


Anklage: Ukrainsk børnevoldtægt på dansk jord – Frihedens Stemme


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.