lördag 4 juni 2022

4 juni bränner Rasmus Paludan Koranen i Uppsala under Stram Kurs Sveriges valmöte

 

Det blir jättetrevligt på Vaksala Torg. Ligisterna i Uppsala, Gottsunda
Facebook · Rasmus Paludan · För 1 dag sedan


"På lördag kl. 15.00-16.30 kommer jag till Uppsala. Det blir jättetrevligt på Vaksala Torg. Ligisterna i Uppsala, Gottsunda och på Sportsfältsvägen"


Källa:

Rasmus Paludan - På lördag kl. 15.00-16.30 kommer jag till... | Facebook


Livestreamas i denna länk:


Stram Kurs | Facebook


Kamerabevakning med UAS i Uppsala | Polismyndigheten (polisen.se)


Underviser på erhvervsskole i København: Jeg håber, du bliver syg, hvis du stemmer på Dansk Folkeparti – Frihedens Stemme




"Nyhet

Torghandeln på Vaksala torg flyttas från lördag 4 juni till söndag 5 juni

Organisation:


Publicerad:

3 juni 2022, kl. 11.20

Polisen har gett tillstånd till en allmän sammankomst på Vaksala torg lördag 4 juni. Enligt polisens riskbedömning behöver torghandeln ställas in under hela lördagen, så att polisen kan göra sina förberedelser. Torghandeln kommer istället flyttas till söndag 5 juni.

Det kommer vara en allmän sammankomst på Vaksala torg 4 juni 15.00–16.30. Utifrån polisens riskbedömning ställs torghandeln in under hela lördagen. Istället kommer torghandeln flyttas till söndag 5 juni. I vanliga fall får torghandel bara genomföras på helgfria dagar.

– När vi först meddelade att torghandeln skulle ställas in uppmärksammade frukt- och grönsakshandlarna oss på att det också är röd dag på måndag när det är nationaldagen. Det skulle innebära att en hel del färskvaror skulle bli osäljbara. Vi fick frågan om söndagen kan vara ett alternativ och vi har nu sett till att möjliggöra det, säger Rickard Malmström, ordförande i gatu- och samhällsmiljönämnden.

Ett sätt att lindra konsekvenserna

Kommunen har utrett möjligheterna till att flytta torghandeln till söndag 5 juni istället för lördagen innan. Det är juridiskt och praktiskt möjligt. Torghandlarna får beskedet på fredagsförmiddagen att de istället kan ha verksamhet på söndag.

– Det är ett sätt för oss i kommunen att försöka lindra konsekvenserna av att handlarna inte kan ha sin vanliga verksamhet igång på lördag med anledning av den allmänna sammankomst som polisen har gett tillstånd till, säger kommunstyrelsens ordförande Erik Pelling. 

Kommunens verksamheter pågår som vanligt

Under helgen pågår arbetet i kommunens verksamheter som vanligt och det säkerställs att exempelvis hemtjänsten kan bedrivas på ett tryggt och säkert sätt, trots den allmänna sammankomsten. Fokus är att kommunens medarbetare ska ha en trygg och säker arbetsmiljö och Uppsalas invånare ska få den service och stöd som de behöver."

Källa:


Torghandeln på Vaksala torg flyttas från lördag 4 juni till söndag 5 juni - Uppsala kommun


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.