onsdag 1 juni 2022

Material från utredning om ufo vid skolgård i Zimbabwe finns på ufo-arkivet i Norrköping

 


"Och när jag sedan tittade på dokumentären om Ariel School-händelsen i Zimbabwe via nätet så kunde jag notera att Anders Namn dök upp i slutet som om också filmmakarna ville tacka honom för hjälpen just denna dag.

Ariel School-händelsen 1994 är mycket intressant och dokumentären välgjord och med fokus, inte på svaren, utan på människorna och deras reaktioner. Se den gärna, det är den värd. Att AFU tackas beror på att jag för rätt många år sedan lyckades spåra en av de första ufologerna på plats, Gunter Hofer, i utkanten av London. Och Gunter överlämnade då alla originaldokument som han hade kvar efter sin och Cynthia Hinds utredning om händelsen vilket innehöll anteckningar och barnens teckningar.

Det är dessa som filmarna nu tagit del av och använt i filmen. Ni kan se Gunter på en skärmdump ur filmen här ovan. Under dagen var jag i kontakt med Gunter som lovade att göra en ny koll om det går att få tag på de dokument som blev kvar i Zimbabwe när han lämnade landet för rätt länge sedan nu.

Så även om filmen alltså inte ger några svar ger den väldigt mycket förstahandsmaterial med tidiga intervjuer med barnen och många fina uppföljningar med dem när de är i vuxen ålder. Den ger också en inblick i hur professor John Mack kom att ifrågasättas av sin egen arbetsplats, Harvarduniversitetet, på grund av sitt engagemang i händelsen."


Källa, UFO-Sverige 31 maj 2022:


Grattis till Anders och föredragsjobb | Clas Svahns Blogg (ufo.se)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.