fredag 3 juni 2022

Media svek löftet att undersöka polis som kallat Paludan rasist under Järvaveckan

 


Historielärarföreningen har fått löfte av Sveriges Radio Ekot, Expressen, Aftonbladet och Svenska Dagbladet senaste dygnet. Alla har de sagt att de ska undersöka om det kommit in anmälningar mot den polis som under Järvaveckan 1 juni 2022 skrev på Twitter att Stram Kurs Sveriges partiledare Rasmus Paludan är rasist. Polisen är rättspolitisk talesperson för Miljöpartiet och sitter i Riksdagen. 

Upp mot tio olika personer har i kommentarsfälten skrivit att de anmält eller ska anmäla polisen för hans uttalanden. 

Media fann detta intressant. 

Historielärarföreningen har inte begärt att media ska skriva att polisen gjort något olagligt. Media har själva lovat HLF att undersöka om anmälningar från olika privatpersoner kommit in. Detta löfte har de brutit. Det är orimligt att media inte skulle hitta någon anmälan hos några instanser. Slutsatsen är att media vill mörka detta. 

HLF har inte fått något svar från den aktuella polisen. Vi noterar att han inte heller har skrivit något mer på sin Twitter efter sitt uttalande. Något har alltså hänt. Det är möjligt att alla anmälningar lagts ner omedelbart. Varför kan inte media skriva det då så att folk slutar anmäla polisen om han får uttala sig så i tjänsten?

Polisregion Stockholm har också vägrat svara på HLF:s mejl om polisen var i tjänst 1 juni 2022 och fick lön för sitt arbete den dagen. Det är en enkel uppgift att kontrollera. Hittills vill Polismyndigheten mörka detta.

Riksdagen har svarat HLF att Polisen inte var ledig från sitt uppdrag 1 juni 2022 utan får betalt av folket. Riksdagen har också svarat att de inte kan hindra polisen från att arbeta med annat trots att han har heltidsuppdrag som riksdagsledamot dygnet runt.

HLF vill veta om det startats en internutredning hos Polisen eller någon förundersökning som gör att allt är tyst i saken. Vi vill även veta om något är nerlagt. HLF påstår inget i skuldfrågan. Lite bättre bevakning kan man förvänta sig av media när det gäller en riksdagsledamot som är polis och Sveriges mest hotade person Rasmus Paludan. Mörkläggning är enda förklaringen till en artikel som åtminstone kunde behandla förtroendet som är skadat hos många för Polismyndighetens objektivitet. Folk önskar bara ett ja eller nej om man får skriva som polisen gjort. Media vill inte hjälpa till.


Tag ikke fejl! De selvgode ‘humanister’ er hadske antidemokrater. – Frihedens Stemme


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.