lördag 21 mars 2020

Armémuseum bekänner bokning och okunskap om ufo


Armémuseums programansvarige Elisabeth Ernerot bekänner denna vecka för Historielärarföreningen.

Elisabeth Ernerot

Programansvarig
08–519 563 02

https://www.armemuseum.se/om-armemuseum/kontakt/

Hon erkänner att det var hon som bokade in UFO-Sverige på museet som ska skildra Sveriges historia från 1500-talet och framåt. Trots att det inte finns några bevis för ufo och därmed ingen historia att berätta. Ernerot bekänner även att det var hon som tog kontakt själv med UFO-Sveriges föreläsare. Ernerot ville att han från UFO-Sverige skulle komma och föreläsa på Armémuseum säger hon.

Den  slipade föreläsaren och Ernerot kom därefter överens om att UFO-Sverige mot föreläsningen skulle få disponera Armémuseums utrymmen gratis för sin ufo-utställning. Det var UFO-Sveriges UFO-Expo år 2017. Utan att betala något.  En ufo-utställning utan några bevis för ufo på ett museum för svensk historia. Ernerot svarar Historielärarföreningen att Armémuseum kan husera föredrag som det om ufo som inte är vetenskapliga.

Ernerot får frågan varför hon kom på , var nyfiken och beslutade sig för att ta kontakt med UFO-Sveriges föreläsare för att boka in hans föredrag om ufo. Det hade Ernerot ingen förklaring alls till. Inte ens när hon fick tänka efter. En programansvarig på ett museum som inte vet varför hon bokar in ett föredrag.

Ernerot fick en testfråga av Historielärarföreningen. Vad vet hon om den tredje vägens ufologi? Det är den ideologi som styr UFO-Sveriges verksamhet och föredrag. Ernerot hade ingen aning. Hon kände sig obekväm med frågorna. Ernerot skyllde på att hon inte har tid att undersöka vad föreläsarna på Armémuseum står för. En underlig arbetsordning, för då kan de få in vad som helst för skräp för sina skattepengar. Och det fick de tydligen i form av det ovetenskapliga UFO-Sverige som inte är forskare, inte forskar, inte går vetenskapligt tillväga och sprider desinformation.

Ernerot undrar om Historielärarföreningen tänkte sätta dit henne. Historielärarföreningen svarade att ett sådant uppsåt inte finns för det går inte att sätta dit någon för dumhet. Historielärarföreningen fick trösta Ernerot med att hon varit ungefär lika obetänksam som andra som bokat in UFO-Sverige. Lika lite påläst också. Därför funkar UFO-Sveriges affärsmodell med att lura på sin vidskeplighet för skattepengar runt om i Sverige.

Endast corona har satt stopp för skojeriet. Tack för det än så länge. Det är också därför UFO-Sverige är så rädda för Historielärarföreningen. De vill inte bli avslöjade och gör därför allt de kan för att stoppa Historielärarföreningen.

Ernerot säger att med bakgrund av den nya informationen ser det i alla fall inte ut som om Armémuseum tänker boka in UFO-Sverige i framtiden.

Till slut avbryter Ernerot Historielärarföreningens för henne pinsamma utfrågning med ursäkten att hon har många avbokningar att göra på grund av corona.

Ernerot tillfrågas om hon när hon har tid kan svara på fler avslöjande frågor. Motvilligt säger hon att Historielärarföreningen kan mejla henne frågorna. Det går inte, förklarar Historielärarföreningen. Om något ska avslöjas måste frågor och följdfrågor ställas utan tid för eftertanke. Ernerot säger att Historielärarföreningen kan mejla henne olika tider för att välja på inför ny utfrågning. För att hon inte ska känna obehag har hon i stället fått möjlighet att svara själv i lugn och ro enligt följande:

Ernerot har fått möjlighet att i mejlform berätta för Historielärarföreningen, med hennes egna ord hur hon tänkte när hon bokade in UFO-Sverige och varför. Ernerot har hittills inte återkommit:


Läs mer om härvan hur statliga Armémuseum satte sig i knät hos UFO-Sverige och personkopplingarna mellan UFO-Sverige och Armémuseum som spelat in:

https://historielararna.blogspot.com/2020/03/armemuseum-erbjuds-beratta-motiv-att.html

https://historielararna.blogspot.com/2020/03/ufo-sverige-fick-lana-statligt-museum.html

https://historielararna.blogspot.com/2020/03/statliga-armemuseum-byter-tjanster-om.html

https://historielararna.blogspot.com/2020/03/hur-mycket-betalar-statligt-museum-for.html

https://historielararna.blogspot.com/2020/03/ufo-skildras-av-statligt-museum-som.html



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.