onsdag 11 mars 2020

Norrtelje Tidning och stadsbiblioteket talar ut om ufo-föreläsning


"Innan kvällen var slut korrekturläste jag en artikel om mig som ska publiceras i Norrtelje Tidning lite senare den här månaden inför mitt föredrag där den 26 mars."

Källa 10 mars 2020:

http://csblogg.ufo.se/csblogg3/?p=60163

Historielärarföreningen har idag onsdag 11 mars 2020 fått  flera uppgifter från Norrtelje Tidning samt en intervju med Norrtälje stadsbibliotek med anledning av föreläsningen om ufo-arkivet 26 mars 2020. 

Norrtelje Tidning bekräftar att de varit inne och läst Historielärarföreningens blogg. Tidningen bekräftar också följande omständighet. Norrtelje Tidning som bonnierägd tidning tänker skriva en artikel om en journalist som arbetar på en annan bonnierägd tidning. Denna journalist är även författare utgiven på ett förlag ägt av Bonnier. Norrtelje Tidning erkänner att de kan verka partiska, men skyller på att Bonnierkoncernen är så stor i Sverige. Då har vi alltså fastslagit att tidningen själv anser sig ha problem med trovärdigheten i ärendet.

Norrtelje Tidning berättar att de tagit emot mejl från Historielärarföreningen om Norrtälje stadsbiblioteks föredrag om ufo-arkivet i Norrköping. Norrtelje Tidnings redaktion säger att de vidarebefordrat mejlet till den som ansvarar för tidningens kommande artikel om föredragshållaren. Redaktionen pekar ut vem som är ansvarig för artikeln. Först säger Norrtelje Tidning att personen arbetar utanför redaktionen idag och att de inte får lämna ut mobilnumret. Sedan lämnar tidningen ändå ut mobilnumret.

Nästa person på Norrtelje Tidning säger att de aldrig går ut med vad de kommer att skriva om. Historielärarföreningen påpekar att det har intervjupersonen redan avslöjat. Men tidningsskribenten vill ändå påskina att det skulle vara hemligt. Historielärarföreningen replikerar att det redan är ute och står svart på vitt på personens blogg. 

Ansvarig säger att ingen på redaktionen bestämmer över henne. Hon vill att artikeln både ska hemlighållas tills den är publicerad, samtidigt som hon försöker bortförklara att intervjupersonen redan fått artikeln för korrekturläsning. Sedan säger hon att hon inte vet vem som ska skriva artikeln och att det inte är hon.

Norrtelje Tidning vill inte att Historielärarföreningen ska berätta i förväg om artikeln de snart ska publicera. Men tidningens önskan kommer inte att uppfyllas. Varför? För att det är bättre att läsarna och eventuella kulturansvariga i kommunen får reda på det tidningen inte vill berätta för läsarna. Nämligen att tidningen nu fått en mer komplett bild av ufo-arkivet genom Historielärarföreningen, men inte kommer att berätta ett skvatt om det för sina läsare.

Tidningen har både bekräftat att de tagit emot mejl om föredraget och samtidigt vägrat svara på mejlet. Tidningen vill alltså inte ta med några uppgifter som de får sig till känna kring föredraget. En annan skribent på tidningen säger att de vill inte berätta vem som ska skriva artikeln som inte längre är hemlig. Tidningen vill inte att Historielärarföreningen ska få lämna några fakta som kan förbättra artikeln. De vill hellre göra en okritisk artikel. Ändå vill Norrtelje Tidning ha ut fullt namn och telefonnummer till Historielärarföreningen! Varför? Tidningen anklagar Historielärarföreningen för att vilja vara anonym. Men Historielärarföreningen berättar att kontaktuppgifter redan lämnats ut, så ingen försöker vara anonym. Historielärarföreningen uppmanas lämna fullt namn, telefonnummer och syfte. Historielärarföreningen gör det igen. Då säger tidningen att den inte kan garantera källskyddet. Historielärarföreningen säger att det är ointressant, för tidningen vill inte ta emot några tips alls som förbättrar deras artikel.

Historielärarföreningen frågar om tidningen har för avsikt att ställa en enda kritisk fråga i sin artikel. Genast förklarar tidningen att de inte känner till något alls om de uppgifter Historielärarföreningen exemplifierar med. Tidningen anser att ufo-frågans sanningshalt inte är något intressant. Tidningen säger att Historielärarföreningen givetvis har rätt att få ut av kommunen vad föredraget om ufo-arkivet kostar. Men Historielärarföreningen berättar att kommunen inte vill svara på det. Inte heller denna uppgift vill tidningen ta med:

https://historielararna.blogspot.com/2020/03/norrtalje-vagrar-lamna-ut-kostnad-for.html

Tidningen påstår att det inte finns några vänskapsband som spelat in i artikelvalet. Återstår att se eller undersöka. Historielärarföreningen säger att den varken kan eller vill stoppa föredraget och inte har något att tjäna på det. Däremot ställa frågor för att åter belysa hur naivt en lokal tidning samspelar med en blåögd föredragsbeställare. Historielärarföreningen vill enbart veta hur de tänkt.

Norrtälje stadsbibliotek är desto mer öppna och två medarbetare erkänner direkt att en föreläsning om ufo-arkivet ska ske 26 mars 2020. Den som Norrtelje ska skriva en artikel inför, men vägrar erkänna. En bibliotekarie minns mötet när förslaget om att bjuda in föreläsaren kom upp. Det var ett gruppmöte. Som bibliotekarien minns det tror den att det var Lina Lindström som förde fram förslaget:


Källa:
https://kultur.norrtalje.se/web/arena/personal

Övrig personal på mötet ansåg att det var en intressant idé och Lina tycktes engagerad i frågan. Lina Lindström satt onsdag 11 mars 2020 i möte och kunde inte nås av Historielärarföreningen för en kommentar. 

Annan bibliotekspersonal berättar om att ha för avsikt att själv gå på föredraget. Bibliotekarien berättar beundransvärt om föredragshållaren som är anställd på en fin storstadstidning och skrivit flera böcker om ufo. Så plötsligt nämner bibliotekarien att Vallentuna kommun haft ett intressant ufo-fall på 1970-talet. Bibliotekarien tänker ställa frågor om fallet på föredraget 26 mars. Bibliotekarien ber även Historielärarföreningen att kolla upp fallet. Helst genast genom att googla direkt framför datorn. Historielärarföreningen lovar att göra det till kvällen när tid ges. Bibliotekarien ber snällt igen, googla nu och tar upp tre sökord. 

Fallet handlar om en skolvaktmästare enligt bibliotekarien. Han skulle ha tagits upp i ett ufo på 1970-talet. Det var ett känt fall. Bibliotekarien nämner att skolan heter Gustav Vasaskolan och ligger i Lindholmen som tillhör Vallentuna kommun:

https://www.vallentuna.se/forskola-och-skola/grundskola-och-fritidshem/grundskolor-i-kommunen/grundskolor-i-norra-vallentuna/gustav-vasaskolan/

Historielärarföreningen googlar på uppgifterna och finner en artikel i Dagens Nyheter:

https://www.dn.se/arkiv/stockholm/ufo-rapporter-om-ovala-foremal-som-ror-sig-over-himlen/

En annan artikel återfinns på UFO-Sveriges hemsida:

https://www.ufo.se/index.php/handelserna-i-vallentuna

Där står det talas om skolvaktmästare Gösta Häger som under hypnos på Danderyds sjukhus berättar om bautastenar och kan ha upptagits av ett rymdskepp.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.