måndag 16 mars 2020

UKÄ struntar i om UFO-Sverige ljuger på universitet och högskolor


Historielärarföreningen ville att UKÄ prövar om UFO-Sverige kan ljuga på högskolor och universitet och framföra ovetenskapliga utsagor. UKÄ meddelar sitt beslut där de inte prövar frågan. Universitetskanslersämbetet varken friar eller fäller hur UFO-Sverige fått husera ovetenskapligt på Högskolan i Skövde. Det märks att ärendet föredragits (förkortats, förändrats och förvanskats) av en tjänsteman. Beslutet avslöjar att ärendet inte föredragits korrekt. Det blir alltid lika låg kvalitet när förvaltnings-Sverige använder en föredragande tjänsteman som aldrig lyckas återge ärendet korrekt för den beslutande tjänstemannen. Den egna åsikten förs blott vidare till någon annan som får stå för beslutet på felaktiga grunder.

Det blir nu därför fritt fram för UFO-Sverige att sända sina föreläsare till landets lärosäten. De är inga forskare i UFO-Sverige och behöver inte stå till svars för sina ovetenskapliga anekdoter och sin vidskepelse. Dock stoppar corona samtliga UFO-Sveriges föredrag för att de är helt onödiga.

Anmälan och registreringen läser du här:

https://historielararna.blogspot.com/2020/02/uka-har-tagit-emot-anmalan-av-hogskolan.html


"UKÄ
Universitetskanslersämbetet
Avdelning
Juridiska avdelningen
Handläggare
Sofia Tiberg
08-563 088 38
sofia.tiberg@uka.se

BESLUT

Datum 2020-03-12

Reg.nr 31-00110-20

Din anmälan mot Högskolan i Skövde angående en föreläsning om UFO

Du har till Universitetskanslersämbetet (UKÄ) inkommit med en anmälan mot Högskolan i Skövde som gäller en föreläsning om UFO som en representant för organisationen UFO-Sverige höll vid högskolan den 22 januari 2020.

Universitetskanslersämbetet gör följande bedömning.

UKÄ har bl.a. till uppgift att utöva tillsyn över universitetet och högskolor. Inom ramen för tillsynsverksamheten handlägger UKÄ anmälningar mot universitet och högskolor. UKÄ avgör vilka anmälningar som ska utredas vidare. UKÄ uttalar sig normalt inte om innehållet i en föreläsning vid ett lärosäte. Vad du har anfört utgör inte skäl för att UKÄ ska utreda din anmälan. UKÄ vidtar därför inte någon åtgärd med anledning av din anmälan. Ärendet avslutas med dessa besked.

På Universitetskanslersämbetets vägnar

Christian Sjöstrand
Chefsjurist

Sofia Tiberg
Föredragande verksjurist"


Läs i kommentarsfältet hur upprörda UFO-Sverige blev när de erfor att anmälan sänts in:

https://www.facebook.com/clas.svahn/posts/10157007591133546

https://historielararna.blogspot.com/2020/01/ufo-sveriges-vice-orforandes-samt.html


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.