söndag 1 mars 2020

På Tekniska museet får barn tillverka svävande ufo


"PRESSMEDDELANDE - 

Tekniska museet startar Youtube-kanal för barn och unga

Tekniska Tuben – det är namnet på den Youtubekanal som Tekniska museet hoppas ska inspirera fler barn och unga att experimentera hemma. I en första programserie på kanalen bjuder museet på experimenttips där det är barnet som är expert. Premiäravsnittet publiceras fredag 29 september.
Med programserien ”Klart vi kan!” lanserar Tekniska museet nu på fredag en ny satsning på innehåll som ska väcka nyfikenhet och få fler barn och unga att våga testa, experimentera och uppfinna hemma. I ”Klart vi kan!” hittar nioåriga Margaux på smarta lösningar på den vuxnas problem. Ett husdjur, ett hologram och ett svävande UFO är några av de önskemål som självklart går att ordna med lite nyfikenhet och uppfinningsrikedom.Ingenting är omöjligt!
- Tekniska museet har ett nationellt uppdrag och med vår Youtube-satsning vill vi ge fler barn och unga en del av den inspirationen och nyfikenheten som ett besök på museet i Stockholm ger, säger Sebastian Flavet, projektledare för Youtubekanalen. Vi hoppas att alla fantastiskabarn i hela landet hakar på och får med sig sina korkade vuxna på nya upptäckter.
Kanalen startar med programserien ”Klart vi kan!” den 29 september"
Källa, pressmeddelande från Tekniska museet i Stockholm 28 september 2017:
https://www.mynewsdesk.com/se/tekniskamuseet/pressreleases/tekniska-museet-startar-youtube-kanal-foer-barn-och-unga-2178619

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.