onsdag 4 mars 2020

Vetenskapsfestivalen höll föredrag om ufo på lärarhögskolan vid Göteborgs universitet


Var det verkligen vetenskap eller ens forskare som höll föredrag om ufo på ett universitet vid deras lärarhögskola? Kanske dags för UKÄ att granska detta fall också?

Från programmet 7 april 2019 under Vetenskapsfestivalen återfinns följande på lärarhögskolan vid Göteborgs universitet:

PEDAGOGEN

HUS A, SAL AK2 138 Finns det intelligent liv i rymden? Om ufo och intelligent liv i rymden. Medverkande: Clas Svahn, Författare, journalist, Föreningen Vetenskap och Folkbildning.

Källa:
https://vetenskapsfestivalen.se/wp-content/uploads/2019/03/Vetenskapsfestivalen.pdf


"Med hundratals aktiviteter, uppåt 70 000 besök och mer än 1000 timmars vetenskap spelar Vetenskapsfestivalen en viktig roll för att nå ut och väcka intresse för forskning och vetenskapliga ämnen.

Sedan 1997 skapar vi ett årligen återkommande populärvetenskapligt evenemang. Festivalen kommunicerar vetenskap på ett lättillgängligt och kreativt sätt och skapar mötesplatser för skola, allmänhet, forskarsamhället och näringslivet."

Källa:
https://vetenskapsfestivalen.se/om-festivalen/


Utbildningsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet:
https://uf.gu.se/


"körde Olle mig och Anneli till Pedagogen på Västra Hamngatan där jag skulle hålla föredrag klockan 11."

"Det anlände ytterligare några kända ansikten. UFO-Sveriges Ronny Thörnvall och Adrian Parker som intresserat sig mycket för parapsykologi under sitt forskarliv till exempel. Och givetvis Karin Noomi Karlsson som är ordförande för Vetenskap och folkbildnings Göteborgsgrupp som var den som bjöd ner mig att prata i deras namn.
Kul också att VoF:s ordförande för hela Sverige Pontus Böckman kom. Vi hann bara prata en stund efteråt men jag tror att även han var nöjd med föredraget.
Det blev i alla fall mer än fullt hus, extrastolar fick tas in och till slut var det närmare 60 personer i lokalen denna söndagsförmiddag. Temat var ju ”Finns det intelligent liv i rymden” (ett tema VoF beställt) så jag berättade lite om tron på liv där utes historia, hur forskarna försökt hitta bevis, misstag man gjort och så en del ufofall som jag kunde koppla till detta ämne utan att för den skull sätta ett likhetstecken mellan ämnena."
"12.25 vandrade jag upp några trapport för att spela in en podd med Patrik Stigsson och Lars Andersson som gör ”Magiskt tänkande”. De hade inrättat en liten studie i ett lånat rum med tre mikrofoner. Vi pratade om fenomen och hur man kan se på dessa, visioner, uppenbarelser, ufo, AFU och mycket annat. Snyggt och proffsigt! Tror inte att de behöver klippa något särskilt här."
Citaten ovan från 7 april 2019:
https://csblogg.ufo.se/csblogg3/?p=55082
Bilder från pedagogiska institutionen i Göteborg där föreläsaren från UFO-Sverige ställer sig frågan om ET i Steven Spielbergs film fanns:

https://csblogg.ufo.se/csblogg3/wp-content/uploads/2019/04/gbget190407.jpg

https://csblogg.ufo.se/csblogg3/wp-content/uploads/2019/04/fdrag60gbg1904cs.jpg


"Söndagens program blev desto mer digert för VoFs del. På Pedagogen vid Grönsakstorget inledde journalisten Clas Svahn med ett mycket uppskattat föredrag om ufo. Det var så välbesökt att några besökare fick stå längst bak i salen."

Citat ovan från 10 april 2019:
https://www.vof.se/blogg/vetenskapsfestivalen-2019/



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.