söndag 22 mars 2020

När TU kräver pengar av regeringen surfar redaktionerna på ufo-blogg


"Låt inte regeringen ge stöd åt redaktioner. De läser ufo-blogg på arbetstid under coronakrisen


John Doe


Sön 2020-03-22 16:52


  •  jan.fager@tu.se;
  • kulturdepartementet.registrator@regeringskansliet.se

  •  victoria.svanberg@nwt.se

Uppenbart har tidningsredaktionerna i Sverige för mycket ledig tid över, eftersom de läser exempelvis en ufo-blogg under arbetstid. Det syns när olika dagstidningar surfar in på en blogg som tillhör UFO-Sverige, dag efter dag. Mediacreeper avslöjar detta:


Samtidigt som tidningsredaktioner surfar på ufo-blogg under arbetstid, kräver Tidningsutgivarna (TU) extra stöd till samma redaktioner:



Historielärarföreningen avråder därför regeringen från att ge något stöd till tidningarna. Om dessa får in mindre annonsintäkter så är det också ett tecken på att deras tidningar inte behövs lika mycket längre. 

Stora lokalhyror behövs inte heller eftersom journalisterna arbetar hemifrån. Så låt redaktionerna spara genom minskade lokalytor om de behöver.

"Som tidigare dagar var det många av mina arbetskamrater som jobbade hemifrån vilket ni kan se av deras kaffemuggar här ovan. Nu står de diskade och oanvända i köket."

Bild på journalisternas tomma muggar på Dagens Nyheters redaktion:

Källa för citatet ovan och bilden ovan från 20 mars 2020:

Om ni har frågor om Historielärarföreningen ställningstagande mot ett ökat finansiellt stöd till tidningar från regeringen, finner ni Historielärarföreningen kontaktuppgifterna på länken nedan:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.