måndag 23 mars 2020

Mejl till statliga Armémuseum om medverkan i polisanmälan


"Journalist vill använda Armémuseums medarbetare i polisanmälan mot Historielärarföreningen

John Doe


Mån 2020-03-23 02:06


  •  stefan.lundblad@armemuseum.se

  •  peter.zander@armemuseum.se;
  • emelie.deinhoff@armemuseum.se

En journalist har uttryckt att han kan tänka sig att använda en av era medarbetare i polisanmälan mot Historielärarföreningen. Anledningen skulle enligt journalisten ha varit att Historielärarföreningen skulle ha felciterat er medarbetare. Historielärarföreningen känner inte till att något har felciterats och har inte kontaktats av er medarbetare om felcitering. Om något skulle ha citerats fel är er medarbetare givetvis välkommen att kontakta Historielärarföreningen, så att det rättas till. Eller att er medarbetare själv berättar med egna ord.

Historielärarföreningen önskar veta om det är korrekt att er medarbetare ska användas i en polisanmälan mot Historielärarföreningen? Ni har ingen skyldighet att svara. Men det vore bra att få reda på vad som skulle ha gjorts fel, eftersom Historielärarföreningen inte känner till något felcitat. Därmed saknas motiv. 

Är det Armémuseums avsikt att en av era medarbetare ska användas i en polisanmälan för en journalists egna syften? Skriver detta mejl till er i fall ni inte är medvetna om att en journalist drar in er i en polisanmälan ni inte känner till. Om det är ett missförstånd, så reder vi gärna ut det. Om er medarbetare anser att ett brott har begåtts, så är medarbetaren givetvis fri att polisanmäla eller hjälpa journalisten med hans polisanmälan och hans egna syften.

Ni finner kontaktinformation till Historielärarföreningen på länken nedan: Det går också bra att mejla tillbaka:


Det här mejlet kommer att publiceras på Historielärarföreningens blogg, så att full öppenhet råder."


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.