måndag 23 mars 2020

Historielärarföreningen önskar träffa Dagens Nyheters säkerhetsorganisation


"Historielärarföreningen önskar träffa Dagens Nyheters säkerhetsorganisation


John Doe


Mån 2020-03-23 13:34


  • peter.wolodarski@dn.se

  • nyhetstips@dn.se;
  • anders.eriksson@bonnier.com;
  • ratta@dn.se;
  • feedback@dn.se;
  • caspar.opitz@dn.se;
  • anders.eriksson@dn.se;
  • anna.aberg@dn.se;
  • martin.jonsson@dn.se;
  • fredrik.bjornsson@dn.se;
  • Granskning;
  • amanda.sokolnicki@dn.se;
  • dataskyddsombud@bonniernews.se

En journalist på Dagens Nyheter har på Internet skrivit ut, att han tänker använda Dagens Nyheters säkerhetsorganisation mot Historielärarföreningen. Han har också skrivit att han har tagit upp detta med sin chef. Vi vet inte vem hans chef är. Vi besöker aldrig er tidning och läser den sällan.

Historielärarföreningen vill därför träffa Dagens Nyheters säkerhetsorganisation. Historielärarföreningen är inte i kontakt med er journalist och vill inte heller träffa honom. Vi ringer aldrig er journalist och mejlar honom aldrig. Historielärarföreningen känner ingen på Dagens Nyheters redaktion och har inget otalt med er tidning. Vi känner inte heller till DN:s säkerhetsorganisation. Därför kommer vi att sända detta mejl till flera personer på DN, så att någon kan frambringa mejlet till rätt person/personer som arbetar i er säkerhetsorganisation. Vi vill gärna att en representant från Historielärarföreningen träffar er säkerhetsorganisation. Vi kan tänka oss att träffa ägarna till er tidning om det passar er bättre.

Vi kommer också att publicera detta mejl på vår hemsida:


Här finner ni våra kontaktuppgifter samt mejl till HLF:


Vi vet inte varför er journalist vill sända er säkerhetsorganisation mot HLF. Vi har varit i kontakt med polisen som säger att Historielärarföreningen varken gjort något fel eller något brottsligt eller olagligt.

Vi tänker även sända detta mejl till SVT:s Uppdrag Granskning, så att någon utomstående har koll på att Historielärarföreningen inte gjort något fel och kan ha full överblick på allt vi skriver och gör. SVT UG får gärna läsa mejlet också för att se om de har någon förklaring till varför DN:s säkerhetsorganisation skulle behöva användas mot Historielärarföreningen.

Under en längre tid har journalisten på DN uttryckt på Internet, att Historielärarföreningen skulle ha gjort fel mot ett antal personer. Journalisten vill inte skriva någon artikel om det utan använda DN:s säkerhetsorganisation mot HLF. Journalisten skriver gång på gång på Internet, att HLF skulle ljuga, hitta på saker som inte är sanna samt citera ett antal personer fel. Vi har varken från DN:s journalist eller någon av personerna han säger att han också ska använda mot HLF, fått reda på ett enda exempel där HLF skulle ljuga, hitta på eller felcitera. Så Historielärarföreningen kan tyvärr inte ändra något i någon text, eftersom vi inte kontaktats av personerna. Vi vet inte vad vi skulle ändra. Vi vill inte böja oss för journalisten, utan ändra för att någon är felciterad eller ljugen om. Men det är helt omöjligt om vi inte vet vad. HLF saknar därför uppsåt och motiv. Vi vill gärna att det vi skriver är korrekt. Inte för att er journalist vill sända DN:s säkerhetsorganisation mot oss, utan för att det annars är dålig läsning och bäst för alla om citat och andemening återges korrekt.

Historielärarföreningen sysslar inte heller med partipolitik och är politiskt obundna, så vi tror inte vi trampat någon på tårna i det avseendet heller. 

Så berätta nu gärna hur Historielärarföreningen kan träffa er säkerhetsorganisation, eftersom er journalist vill skicka den mot oss."


"Historielärarföreningen önskar träffa Dagens Nyheters säkerhetsorganisation

Granskning granskning@svt.se


Mån 2020-03-23 13:35
  • John Doe
  •  
    Tack för ditt tips!

Vi har nu tagit emot ditt mejl och det kommer att läsas av någon av våra redaktörer.
Tyvärr har vi inte möjlighet att ge personlig respons på alla tips. Om det blir aktuellt att göra ett reportage hör vi av oss inom kort.

Med vänliga hälsningar
Uppdrag granskning-redaktionen"


Expressen AB:s läsningar nedan är förmodligen gjorda av Dagens Nyheter, enligt Mediacreeper:

https://mediacreeper.com/site/historielararna.blogspot.com


historielararna.blogspot.com *2020-03-23 13:53Expressen AB

historielararna.blogspot.com *2020-03-23 13:43Expressen AB
historielararna.blogspot.com *2020-03-23 13:42Expressen AB
historielararna.blogspot.com *2020-03-23 13:42Expressen AB
historielararna.blogspot.com *2020-03-23 13:42Expressen AB
historielararna.blogspot.com *2020-03-23 13:41Expressen AB
historielararna.blogspot.com *2020-03-23 13:40Expressen AB
historielararna.blogspot.com *2020-03-23 13:39Expressen AB
historielararna.blogspot.com *2020-03-23 13:39Expressen AB
historielararna.blogspot.com *2020-03-23 13:38Expressen AB
historielararna.blogspot.com *2020-03-23 13:38Expressen AB

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.