söndag 22 mars 2020

Bibliotek vägrar berätta varför de bokar ufo-föredrag


I veckan fick Historielärarföreningen tag i både bibliotekschefen i Norrtälje tillika Norrtäljes kulturchef samt tillförordnad enhetschef över Norrtälje stadsbibliotek:

Cheferna på Norrtälje bibliotek



Källa:
https://kultur.norrtalje.se/web/arena/personal


Lina Lindström är enligt bibliotekspersonalen den som kom på idén att boka in ett föredrag på stadsbiblioteket om AFU, världens största ufo-arkiv. Föredraget är uppskjutet på grund av corona, men ska hållas senare:

https://www.facebook.com/events/norrt%C3%A4lje-bibliotek/ufo-arkivet-inst%C3%A4lltframskjutet-till-senare-datum/738829319981332/

När Historielärarföreningen frågar Lindström varför de bokar in ett föredrag om ufo-arkivet tackar hon direkt för samtalet och lägger på luren.

Historielärarföreningen kontaktar hennes chef. Han heter Per Ahlin och är chef över alla bibliotek i Norrtälje samt även kulturchef i kommunen. Han ber att få förnamn och efternamn på Historielärarföreningens ordförande. Det får han. Sedan tillfrågas Per Ahlin hur det kommer sig att stadsbiblioteket bokar in ett föredrag om ufo. Då kastar Ahlin på luren direkt.

Det är anmärkningsvärt hur två ansvariga tjänstemän inte vågar svara på varken mejl eller telefon om föredrag om ufo de själva beslutar om och låter skattebetalarna stå för. Vad har de att dölja? Ska bibliotek användas för tystnadskultur och inte upplysning längre? Varför fullgör de inte sin serviceskyldighet att kort svara på frågan från allmänheten? Inte heller har de på flera veckor svarat vad de tänkte betala för ufo-föreläsningen eller ens varför de inte svarar. Kanske något för Norrtäljes kommunrevision att granska?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.