lördag 4 april 2020

Mejl till Semic förlag angående falska beskyllningar om ufo-bok


"Angående boken Verklighetens Arkiv X

John Doe

Lör 2020-04-04 19:05
  •  rickard.ekstrom@semic.se
  •  mans.gahrton@semic.se;
  •  info@bonnierforlagen.se;
  • sara.borsvik@bonnierforlagen.se;
  • jesper.monthan@albertbonniers.se

Historieföreningen dementerar försök att få folk att stjäla boken eller få folk att begå brott. Så här skriver författaren om sin bok Verklighetens Arkiv X på Semic förlag i Bonnierkoncernen:


"Bland annat skrev jag till en sajt som stulit min senaste bok och lagt upp den och påpekade att om de inte tog bort den inom ett dygn så skulle jag polisanmäla. Det tog bara några timmar så var den borta. Jag har också kopplat in Bonniers på detta. Det olustiga är att min stalker hade lagt upp en länk till den olagliga sajten och försökt få folk att gå in där för att stjäla min bok. Han har alltså försökt att få folk att begå ett brott. Nu är jag inte förvånad över detta eftersom han och det påhittade förening han påstår sig driva har visat sig vara en person som inte drar sig för sådana saker. Det säger en hel del om hans verksamhet."

Citat ovan från författarens blogg fredag 3 april 2020:


Bloggposten hos Historielärarföreningen 28 mars 2020:


Historielärarföreningen fann en länk hos Google Docs document där boken Verklighetens Arkiv X gick att ladda ner. Eftersom Google är världens största sökmotor trodde Historielärarföreningen att den var helt laglig. Google har tankat ner böcker i minst tolv år. Då boken fanns där drog Historielärarföreningen slutsatsen att förlaget och författaren lagt ut den gratis för att locka läsare att köpa den fysiska boken. Historielärarföreningen uppmanade inte någon att ladda ner boken och har varken laddat ner den själv eller köpt den fysiska boken. När det står ladda ner här är det ett citat från sidan så som den såg ut. Ingen uppmaning. När det i bloggposten står att den går att ladda ner är det ett konstaterande och ingen uppmaning.

Historielärarföreningen sysslar med historiedidaktik. Inte med att uppmana folk att begå brott som författaren påstår på sin blogg Inte heller sysslar Historielärarföreningen med att få folk att stjäla böcker. Det säger sig självt. Vi tjänar inget på att någon stjäl böcker.

Om författaren hittat en länk till sin bok på en sida som är olaglig, citerad hos Historielärarföreningen för att han läser vår blogg, så bör författaren och förlaget Semic i stället tacka Historielärarföreningen. Ett tack vore på sin plats i stället, för att sidan uppdagades genom Historielärarföreningen och därigenom togs bort.  

Nu måste bloggposten hos Historielärarföreningen stå kvar som den var skriven, för att läsare ska se att det författaren påstår inte är sant. Länkarna leder inte heller någon vart längre utan det står 404 not found. Får Historielärarföreningen däremot ett tack från Semic förlag eller författaren är saken löst och bloggposten kan ändras till att beskriva att nedladdningen via länkarna är olaglig.

Historielärarföreningen inväntar därför ett tack, i stället för att dras in i en diskussion med Bonnier om en nedladdningssajt som någon helt annan gjort olagligt. Och som Historielärarföreningen inte hade någon aning om eller uppsåt."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.