söndag 19 april 2020

Systembolagets öl hamnar i ufo-arkiv


Systembolaget i Sverige säljer ett amerikanskt öl på flaska som heter Yeti:

https://www.systembolaget.se/dryck/ol/yeti-166703

Namnet Yeti syftar på den mytiska figuren Snömannen och en bild på honom finns på ölflaskan. Av det skälet kommer Archives For the Unexplained i Norrköping att ge rum för flaskan i sina samlingar. Det berättar arkivets ordförande på sin blogg. Arkivet som förkortas AFU har under årens lopp fått miljontals kronor i statsbidrag av skattebetalarnas pengar. Dessutom har Arbetsförmedlingen sänt arbetslösa och Försäkringskassan sjukskrivna till AFU för att katalogisera. Är det verkligen en seriös verksamhet som Norrköpings kommun funderar på att göra till museum? Massvis av skattepengar ägnas i Sverige för att ordföranden för AFU ska föreläsa om arkivet på skolor, högskolor och universitet. Och så innehåller arkivet rusdrycksflaska från Systembolaget!!! AFU vill att forskare ska använda deras arkiv. Släpp in de lokala alkisarna i arkivet i stället, så kan A-laget föreläsa om flaskan på våra lärosäten.

"Jag gick ned i källaren och valde en smakrik och kolsvart öl som skulle kunna matcha tacosen och blev inte besviken. Yetiölen har visserligen en figur på etiketten som mer liknar Bigfoot men bra var den. Utgångsdatum passerades i juni 2018 men som det alltid är med mörka och alkoholstarka öl så spelar ju det ingen roll."

"Yetiölen smakade mycket! Nu hamnar flaskan på AFU."

AFU:s ordförandes bild på sin Yetiöl till maten där flaskan nu hamnar i ufo-arkivet i Norrköping:
http://csblogg.ufo.se/csblogg3/wp-content/uploads/2020/04/yeti200418.jpg

Citat ovan från AFU:s ordförandes ufo-blogg lördag kväll 18 april 2020:
http://csblogg.ufo.se/csblogg3/?p=60706


"Yeti, även kallad Snömannen, är en apliknande varelse som sägs leva högt upp i Himalayabergen och den tibetanskahögplatån. Yetin är troligen tillsammans med sjöodjuret "Nessie" och sin "släkting" Bigfoot den mest berömda varelsen inom kryptozoologin, d.v.s. forskningen kring djur som påstås finnas men där det saknas vetenskapliga bevis för att djuren faktiskt existerar."

Källa, svenska Wikipedia 19 april 2020:
https://sv.wikipedia.org/wiki/Yeti


  • "Yeti Nr 1667

  • Imperial Stout
  • USA
    Tillverkad i USA 
  •  är alkoholstarkt öl






Komplex, maltig smak med sötma, inslag av katrinplommon, soja, pumpernickel, mörk choklad, tamarind, tjära och kaffe. Serveras vid 10-12°C till rätter av mörkt kött, eller till chokladdesserter.


  • 41:90
  • Flaska , 355 ml"

Källa, Systembolagets sortiment 19 april 2020:
https://www.systembolaget.se/dryck/ol/yeti-166703

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.