onsdag 15 april 2020

UFO-Sverige vågar inte debattera med Historielärarföreningen på Vetenskapsfestivalen


Vetenskap och Folkbildning avslöjar idag onsdag 15 april 2020, att UFO-Sverige inte vill möta Historielärarföreningen i en debatt om ufo. VoF har nyligen talat med UFO-Sveriges föreläsare som VoF bjudit in att föreläsa på Vetenskapsfestivalen i Göteborg hösten 2020. Han vill inte möta Historielärarföreningens ordförande i en debatt om ufo. VoF berättar inte varför. Historielärarföreningen fick ett samtal med VoF idag 15 april.

VoF berättar för Historielärarföreningen, att VoF och UFO-Sverige i dagarna telefonerat varandra om bland annat Historielärarföreningen. VoF ville veta hur Historielärarföreningen kände till detta.

Historielärarföreningen frågar VoF varför de vill ha en programpunkt om ufo på Vetenskapsfestivalen, när VoF inte anser att ufo är vetenskapligt. VoF förklarar att de ser ufo som en av flera pseudovetenskaper. De vill gärna bekämpa de som tror på ufo. För den anledningen har de anlitat en föreläsare från UFO-Sverige i år precis som 2019. UFO-Sverige får inget betalt av VoF, förklarar de. Alltså finns det något att vinna för UFO-Sveriges föreläsare att ställa upp gratis på Vetenskapsfestivalen. Kanske att det ger trovärdighet och chans till andra uppdrag. Eller möjligheten att sälja böcker?

VoF avslöjar också idag för Historielärarföreningen, att de tänker anlita UFO-Sverige även för årets föredrag på Vetenskapsfestivalen. Om programmet bantas kan saken ändras. Men ambitionen är att genomföra planen med UFO-Sverige. Låter det märkligt? Inte alls. Föreläsaren från UFO-Sverige har precis samma syn på ufo som VoF, nämligen att det inte finns några flygande tefat från andra planeter som nått Jorden. Historielärarföreningens invändningar mot den uppgiften biter inte alls. VoF förklarar att de inte tror på spöken heller. VoF anser att det inte finns bevis för ufo och inte går att bevisa.

Tidigare ansåg VoF att UFO-Sverige var för vaga i sina avståndstaganden mot ufos existens. Nuförtiden anser VoF att deras inhyrde föreläsare från UFO-Sverige balanserar det hela bra.

VoF vill veta varför Historielärarföreningen intresserar sig för UFO-Sverige. Historielärarföreningen förklarar att det är miljövänlig teknik som vi vill att det ska undervisas i främst i historieundervisningen. Möjligheterna bromsas varje gång UFO-Sverige basunerar ut att det inte finns några ufon. VoF uppmanar Historielärarföreningen att inte kontakta någon arena där UFO-Sverige i stort sett har monopol. VoF vill att Historielärarföreningen ska ge sin syn, men inte gå i polemik eller debattera med UFO-Sverige. Varför är det i VoF:s intresse att Historielärarföreningen inte debatterar med UFO-Sverige?

Historielärarföreningen har påvisat en del desinformation från UFO-Sverige som gynnar ufo-förnekelse. VoF påstår på allvar att UFO-Sverige inte ljuger om något alls. Historielärarföreningen svarar att det finns ljudupptagning från VoF:s medverkan på Vetenskapsfestivalen 2019 som bevisar motsatsen. Samt att en tidning tvangs dra in en hel artikel efter att Historielärarföreningen krävde rättelse om uppgifterna UFO-Sverige spred på Högskolan i Skövde. Bland annat. VoF vill inte trots att de haft tid på sig kontrollera UFO-Sveriges felaktiga påstående om ufo och astronauter. Och VoF vill att Historielärarföreningen hellre ska sticka huvudet i sanden än att påtala desinformationen. Vad är det för Vetenskap och Folkbildning som inte vill ha upplysning?

VoF kräver att Historielärarföreningen ska erkänna att den vill att UFO-Sverige ska stoppas från att föreläsa om ufo på Vetenskapsfestivalen 2020. Historielärarföreningen säger att programpunkten ufo helst ska utgå oavsett vem som föreläser. Eller att ufo-förnekares desinformation ska bemötas på plats i debatt med någon av motsatt åsikt. VoF kräver återigen att Historielärarföreningen ska erkänna. Är det ett förhör? Historielärarföreningen säger att det får Vetenskapsfestivalen avgöra eller VoF.

VoF blir rasande på Historielärarföreningen för att den ämnar kontakta Vetenskapsfestivalens samarbetspartners om ufo är kvar som programpunkt efter att vetenskapliga rådet sagt sitt. Detta för att berätta att VoF som inbokare är dåligt pålästa i ufo-frågan. Samtidigt som Vetenskapsfestivalens ledning inte checkat vad ufo gör som programpunkt på Vetenskapsfestivalen. Eller att Vetenskapsfestivalens vetenskapliga råd inte granskat ufo i programmet fast det låter helt ovetenskapligt. Historielärarföreningen anser att Vetenskapsfestivalens samarbetspartners och sponsorer har rätt att få veta detta. Om däremot programpunkten dras in finns inget att meddela. Historielärarföreningen utövar ingen påtryckning i frågan för vi har ingen makt eller inflytande. Allt vi har till förfogande är upplysning. Möjligheten att upplysa om detta gör VoF rasande. Såsom VoF fungerar så är det deras val, om än märkligt och motsatsen till upplysning.

VoF vill gärna förhindra Historielärarföreningen att ringa någon i Vetenskapsfestivalen eller om UFO-Sverige. Men telefonen är nödvändig eftersom inblandade inte svarar en enda gång per mejl. Inte heller VoF har svarat på något mejl från Historielärarföreningen på flera månader.

VoF anser att det dels är UFO-Sverige som talar sanning om att inga astronauter varit i kontakt med ufo. Dels att Historielärarföreningen inte ska påtala för någon att det UFO-Sverige påstår i frågan är desinformation. Allvarligast är att VoF anser det besvärande att flera astronauter vittnar om ufo. Det passar inte in i VoF:s världsbild som de inte vill rucka på.

VoF försöker förlöjliga Historielärarföreningen genom att säga att det har ingen teknologisk betydelse om astronauter påstår att de sett ufo. Vilken teknisk nytta skulle någon ha av det, undrar VoF raljerande. Historielärarföreningen sysslar med historiedidaktik och kunskap. Om astronauter sett ufo ska Sveriges elever få veta det. Då undrar de hur det är möjligt att färdas hit från andra planeter, dimensioner eller tider. Själva kunskapen gör att eleverna kan spänna sina bågar och tänka vidare för att kanske lösa tekniskt hur vi människor också kan färdas på samma vis. För att inte tala om att sådan kunskap redan eftersträvas av andra länders militär. Men inte av VoF som uppenbart inte begriper nyttan av kunskap om ufo.

VoF vill hellre ha kunskapsförakt. VoF vill inte kolla upp fakta om ufo och astronauter. VoF har UFO-Sveriges föreläsare som en lydhund som de låtsas är neutral, men som är ufo-förnekare. Historielärarföreningen ska öppna en utväg för er. Ha gärna kvar ufo på VoF:s program. Men bjud in doktor Steven Greer från USA  i stället. Han kan stoppa UFO-Sveriges föreläsare i bakfickan. VoF ser UFO-Sveriges föreläsare som någon slags Gud i ufo-frågan. Våga då testa honom i en debatt mot någon!

Historielärarföreningen tycker synd om astronauterna som modigt gått ut med att de sett ufo. Samt berättat varför de inte fick säga något. Men att de nu ändrat sig för mänsklighetens skull. Anser VoF att astronauternas utsagor är helt oviktiga?

Historielärarföreningen beklagar att det inte forskas om ufo i Sverige. I USA forskar militären på ufo. VoF anser att det är utmärkt att det inte forskas om ufo i Sverige. Menar VoF att amerikansk militär forskning om ufo är meningslös? Varför bedrivs den då?

VoF har visat tendens till starkt kunskapsförakt i ufo-frågan. Ändra genast ert namn till Vidskepelse och Falsarier! VoF skriker argt att deras föreläsare från UFO-Sverige inte har ljugit. Upp till bevis! Historielärarföreningen backar inte utan tar hellre kampen mot VoF. Det är faktiskt Vetenskapsfestivalens vetenskapliga råd som bett Historielärarföreningen komma med underlag om programpunkten ufo. VoF får kontakta dem om de är missnöjda med att Historielärarföreningen granskar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.