onsdag 8 april 2020

Vetenskap och Folkbildning arrangerar och besöker ufo-föredrag


"Under årets vetenskapsfestival i Göteborg deltog VoF med inte mindre än åtta programpunkter. Pontus Böckman, föreningens ordförande, inledde med en paneldebatt lördagen 6/4 tillsammans med Åsa Wikforss och Martin Hultman."

"Söndagens program blev desto mer digert för VoFs del. På Pedagogen vid Grönsakstorget inledde journalisten Clas Svahn med ett mycket uppskattat föredrag om ufo. Det var så välbesökt att några besökare fick stå längst bak i salen."

Källa, Vetenskap och Folkbildnings blogg 10 april 2019:
https://www.vof.se/blogg/vetenskapsfestivalen-2019/



"Det anlände ytterligare några kända ansikten. UFO-Sveriges Ronny Thörnvall och Adrian Parker som intresserat sig mycket för parapsykologi under sitt forskarliv till exempel. Och givetvis Karin Noomi Karlsson som är ordförande för Vetenskap och folkbildnings Göteborgsgrupp som var den som bjöd ner mig att prata i deras namn.
Kul också att VoF:s ordförande för hela Sverige Pontus Böckman kom. Vi hann bara prata en stund efteråt men jag tror att även han var nöjd med föredraget.
Det blev i alla fall mer än fullt hus, extrastolar fick tas in och till slut var det närmare 60 personer i lokalen denna söndagsförmiddag. Temat var ju ”Finns det intelligent liv i rymden” (ett tema VoF beställt) så jag berättade lite om tron på liv där utes historia, hur forskarna försökt hitta bevis, misstag man gjort och så en del ufofall som jag kunde koppla till detta ämne utan att för den skull sätta ett likhetstecken mellan ämnena.
Det är alltid roligt att jobba med Karin i VoF. Och hon hoppades att få ned mig till Bokmässan i år igen. Jag brukar, när jag är med på mässan, bli intervjuad i VoF:s monter."
Källa, ufo-föreläsarens blogg 7 april 2019:
https://csblogg.ufo.se/csblogg3/?p=55082


"VoF Kommer att delta med flera föreläsare vid Vetenskapsfestivalen i Göteborg.

STADSBIBLIOTEKET 6/4
Trappscenen15.00-16.15 Faktaresistens Panelsamtal om faktaresistensens betydelse för dagens nyhetsflöde. Medverkande: Åsa Wikforss, Mats Hultman, Pontus Böckman. Moderator: Torgny Nordin.

PEDAGOGEN 7/4, Hus A
Sal AK2 138 kl. 11.00-11 45 Finns det intelligent liv i rymden? Om ufo och intelligent liv i rymden. Medverkande: Clas Svahn, författare, journalist"


Källa, Facebook 3 april 2019:
https://nb-no.facebook.com/events/2016420711812656/


VoF gick på Vetenskapsfestivalen i Göteborg runt med t-shirts. Texten löd:

"Jag är skeptisk."

Är VoF skeptiska till ufo eller tror de på ufo? Varför arrangerar VoF föredrag om ufo och besöker föredrag om ufo på en vetenskapsfestival?

Bild på tröjan med oklart budskap vad VoF är skeptiska till:
:
https://nb-no.facebook.com/vetenskap/photos/gm.2016420815145979/2036786669702759/?type=3&theater

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.