måndag 15 mars 2021

City Gross i Hyllie öppnar torsdag 18 mars

 

På torsdag 18 mars 2021 öppnar Sveriges nyaste matbutik i stadsdelen Hyllie i Malmö. Butikschef är Kent Nilsson. Redan tidigt 1980-tal tog han steget in i Bergendahls. Då arbetade Kent i AGs Favör butik i Skurup. Bredvid Favör i Skurup ligger Mackleanskolan uppkallad efter Rutger Macklean. Favör hade stora problem med snatterier från högstadiets skolungdomar. Kulmen nåddes 1983 när Favörs personal kom på sonen till en polis med att snatta i butiken. Pojken erkände och berättade att hans klasskamrater var på honom för att han inte vågade snatta. Till slut gav han efter för trycket och följde med sina klasskamrater in i butiken. Han ertappades direkt. Det var en mindre skandal. Speciellt för att det inte räckte för hans klasskamrater att pojken var duktig i fotboll och en talang i bordtennis.

När Favör öppnade sin butik i Skurup tidigt 1970-tal gick det riktigt bra. Ägaren införde Cuba Cola i backen med läsk vilket sålde som smör. Hans äldste son lät andra barn prova konkurrenten till Coca Cola på alltför stor otymplig glasflaska. Redan efter ett år hade ägaren skaffat den största och nyaste gröna Mercedes i hela kommunen. Efter några år till blev det inköp av en stor gård med äkta flipperspel åt sina tre barn och egen anlagd tennisbana med belysning från riktiga lyktstolpar. Den förra hustrun blev vansinnig och tog parets söner och dottern för att flytta till Vellinges nya villamattor söder om Malmö. Hon var nämligen Jehovas vittne och allt hennes framgångsrike make företog sig stred mot hennes syn på Bibeln. En jul tidigare när Favörs ägare hade släpat hem en gran slet hon ut den bland radhusen och tände fyr på den inför alla grannar. Någon mer jul firade inte paret ihop utan det blev skilsmässa.

Historielärarföreningen vill rikta ett stort välkomnande och tack till City Gross i Hyllie för att ni etablerat er nära oss. Ni är verklighetens hjältar och vi kommer att regelbundet besöka er butik.

https://www.facebook.com/citygrossmalmohyllie/photos/a.971529170022323/971525246689382/?type=3&theater

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.