måndag 22 mars 2021

Taxi Stockholm erbjuder ufo-arkivets ordförande att reklamera resa med historieförnekande taxichaufför

 

"T20210322.0100 - Nytt ärende med titel 'Sv: Vilka åtgärder tas för att Taxi Stockholm inte ska sända fler chaufförer som ifrågasätter antal mördade judar under 2:a VK utanför Bonniers Dagens Nyheter?' skapad

 

 
Mån 2021-03-22 20:47
  •  Du


Hej! 
 

Tack för ditt mejl!

Ett ärende har skapats och ditt ärendenummer är T20210322.0100 

Vi besvarar det så snart vi har möjlighet. 

För att boka, ändra eller avbeställa en resa, ring 08-15 00 00. 

Kundcenter har öppet helgfri måndag-fredag klockan 09.00-15.00. 

 

Med vänliga hälsingar 

Kundcenter, Taxi Stockholm 15 00 00 AB 

+46 8728 27 00 

kund@taxistockholm.se 

 
Taxi Stockholm 15 00 00
 
Luntmakargatan
 64 
113 51 Stockholm
 

08-728 26 00 

www.taxistockholm.se 



Vilka åtgärder tas för att Taxi Stockholm inte ska sända fler chaufförer som ifrågasätter antal mördade judar under 2:a VK utanför Bonniers Dagens Nyheter?

 

 

John Doe
 
Mån 2021-03-22 20:46
  •  Kund
Vad bra att ni tar problemen på allvar. Vi ska publicera ert svar hos Historielärarföreningen. Vi vet att resenären läser vår sida. Om vi i HLF förstår er på Taxi Stockholm rätt kommer ni ej att spåra chauffören, om inte resenären reklamerar resan? Ni menar att det krävs för att kunna se om det var en av era förare. Vad vi i HLF ser av mejlet vi sände er kan ni utan att motta en enda uppgift mer själva spåra taxichauffören om det är er förare med hjälp av uppgifterna vi redan lämnat i HLF. Eller hade ni flera resor från Dagens Nyheters redaktionshus till Stenbockens väg 21 i Järfälla runt klockan 1 på natten mellan fredag 19 och lördag 20 mars 2021?

Vi i HLF anser att om ni verkligen vill ta problemet på allvar så spårar ni lätt upp om det var er chaufför. Om det var er chaufför tar ni samtalet med honom så snart som möjligt så att minnesbilden inte falnar.

Alternativet är att resenären kanske inte reklamerar resan. Då får ni ej resenärens berättelse och talar aldrig med er chaufför. Då kan han fortsätta med att bryta mot er uppförandekod eftersom ni inte konfronterat honom. 

Historielärarföreningen har därför en enkel fråga till Taxi Stockholm. Kommer ni att tala med chauffören? Eller blir det inget samtal med honom om inte resenären hör av sig till er? Ni har ju redan läst hans berättelse citerad med källa där hans namn finns.

Sänd ert svar till oss:

 
Från: Kund <kund@taxistockholm.se>
 
Skickat: den 22 mars 2021 14:58
 
Ämne: Sv: Vilka åtgärder tas för att Taxi Stockholm inte ska sända fler chaufförer som ifrågasätter antal mördade judar under 2:a VK utanför Bonniers Dagens Nyheter?
 

Hej, 

Tack för ditt mail. Naturligtvis ska våra förare vara inte ha denna typ av samtal som beskrivs i bloggen när de presenterar Taxi Stockholm. Det är tydligt i vår uppförandekod och det gäller oavsett vilka politiska synpunkter eller andra tankar och teorier man hyser privat.  

För att göra en reklamation behöver resenären höra av sig till oss på 

kund@taxistockholm.se  

och berätta om sin upplevelse av vad som hänt samt ge oss information från resan så att vi kan se om det var en av våra förare och i så fall vem. Sedan gör vi en utredning enligt vår reklamationsprocess och om det visar sig att en av våra förare varit involverat hör vi också föraren om händelsen. Hur det går till kan du läsa här:  

https://www.taxistockholm.se/sv/hjalpcenter/om-oss/reklamationer/



Med vänlig hälsning

 

Kundcenter, Taxi Stockholm 15 00 00 AB

+46 8 728 27 00

kund@taxistockholm.se


Taxi Stockholm 15 00 00
Luntmakargatan 64
113 51 Stockholm

08-728 26 00

www.taxistockholm.se



Taxi Stockholm är störst av alla bolag i Taxi Stockholm-koncernen och är en del av Svea Taxi Allians. Vi har höga ambitioner när det kommer till kundbemötande och utvecklar ständigt nya tjänster för företag och privatpersoner. På Taxi Stockholm har vi ett hållbarhetsfokus och har som mål att bli en fossilfri transporttjänst 2025 samt att erbjuda schyssta villkor för alla medarbetare.  

 

Läs mer här.




 
Skickat: den 21 mars 2021 22:50
 
Till: Kund <kund@taxistockholm.se>; info@jfst.se <info@jfst.se>; aron.verstandig@gmail.com <aron.verstandig@gmail.com>; kultur@dn.se <kultur@dn.se>; bjorn.wiman@dn.se <bjorn.wiman@dn.se>
 
Ämne: Vilka åtgärder tas för att Taxi Stockholm inte ska sända fler chaufförer som ifrågasätter antal mördade judar under 2:a VK utanför Bonniers Dagens Nyheter?
 

Fredag 19 mars 2021 cirka 01.00 då natten övergick till att bli lördag 20 mars 2021 inträffade en händelse. En taxichaufför plockade upp en journalist utanför Bonnierägda tidningen Dagens Nyheter på Gjörwellsgatan 30 i Stockholm. Enligt sin blogg har journalisten ett kort på Taxi Stockholm, så det var sannolikt detta taxibolag. Taxichauffören körde journalisten cirka 16 kilometer till Järfälla där han släpptes av på Stenbockens väg 21.

Är det möjligt för Taxi Stockholm att identifiera föraren som gjorde journalisten upprörd? Så här beskrevs händelsen:

"Hemåt en stund efter 01 och det med en taxichaufför som visserligen inte förnekade Förintelsen men som väl inte trodde att sex miljoner judar hade dödats i Hitlers läger. Nej, så många kan det aldrig ha varit menade han men utan att kunna ange varför. Vi hade en rätt hetsig debatt på vägen hem och jag gjorde klart för honom att jag hoppades att vi aldrig mer skulle träffas."

Citatet ovan återfinns på följande länk från fredag 19 mars 2021:

Historielärarföreningen önskar veta vad Taxi Stockholm och Judiska Centralrådet samt DN:s kulturchef Björn Wiman har för åsikt om taxichaufförers rätt att reta upp kunder i bilen med att ifrågasätta Hitlers folkmord genom att rikta in sig på hur många judar som blev offer? HLF såg nämligen Wiman i tv där han berättade om sin nya bok om antisemitism som han vill bekämpa. Därför vill vi gärna ha hans yttrande också när en taxichaufför för en sådan diskussion med DN:s journalist då denne ska åka från redaktionen.

Vår e-post dit vi önskar att svar sänds:


Vår hemsida:

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.