tisdag 6 december 2022

Norrköpings kommun har uppmanat han som publicerat alkoholbilden på ungdomen vid marknadsföringen av UFO Sweden, att ta bort bilden.

 


Flygeln har ett inofficiellt konto på Facebook. Enklast att ta bort en bild från det flödet är att den som taggat bilden själv tar bort den. Därför har Norrköpings kommun via sina olika kanaler ända sedan söndag 4 december 2022 uppmanat bildpubliceraren att ta bort alkoholbilden. Så har inte skett. Därför har kommunen nu lagt ärendet på sina jurister. Kommunen har även kontaktat kommunikationsbyrån Skandevall som internationella storfilmen UFO Sweden använder sig av. Inte det heller har hittills gett resultatet att bilden avpublicerats.

Flygeln tillhör LDG som är helägt av Norrköpings kommun.

SVT och SR i Östergötland har idag 6 december uppdaterat sina redaktörer med åtgärderna kommunen vidtagit.

Alkoholbilden skildrar ungdom under 25 år och är publicerad och spridd 29 november 2022 i samband med marknadsföringen av filmen UFO Sweden. Filmstjärnan håller alkoholen från Fenix Brewery AB i handen, som marknadsför filmen UFO Sweden av filmkollektivet Crazy Pictures.

Uppståndelsen runt alkoholbilden kommer olägligt inför galapremiären på SF Filmstaden i Norrköping måndag 12 december 2022. En lösning innan dess vore bäst för alla inblandade parter. Enklaste lösning är en avpublicering för filmens bästas skull.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.