fredag 12 februari 2021

Högskolan i Borås fattade myndighetsbeslut idag om uppsatsen om UFO-Sveriges fältundersökare

 

"Prövning av beslut att utelämna namnet i inlämningsuppgiften studenten skrev om UFO-Sverige

Åsa Dryselius <asa.dryselius@hb.se>
 
Fre 2021-02-12 14:59
  •  Du
scan_kek_2021-02-12-13-30-04.pdf
1 MB
Du har hos Högskolan i Borås begärt att få ett myndighetsbeslut gällande att få ta del av handling innehållande uppgift om students namn. Med anledning av denna begäran har högskolan fattat myndighetsbeslut i det ärendet. Beslutet bifogas.

HÖGSKOLAN I BORÅS

Åsa Dryselius
Jurist
 
 
>>> John Doe <historielararforeningen@outlook.com> 2021-02-12 01:25 >>>

Historielärarföreningen följer den möjlighet juristen Åsa Dryselius tog upp i sitt tjänstemannabeslut som mejlades till HLF 9 februari 2021 klockan 08:10. Angående att namnet på studenten som skrev om UFO-Sveriges fältundersökande ufologer ska utelämnas när handlingen lämnades ut till HLF 9 februari 2021.

HLF begär därför att frågan ska hänskjutas till prövning av myndigheten Högskolan i Borås.

Så här resonerar vi i HLF om varför namnet på studenten bör lämnas ut.

Vi har funnit att Högskolan i Borås har publicerat eller inte stoppat att en annan uppsats i form av specialarbete om ufologi som är jämförbar, med författarens namn, titel och läsbar i sin helhet efter att han också varit student på Bibliotekshögskolan. Källan uppges vara bada.hb.se


Kjell Jonsson som var student hos er på samma vis finns alltså exponerad. Tyvärr har Kjell Jonsson gått ur tiden alldeles för tidigt och är inte med oss längre i sinnevärlden.

Alltså kan han inte lida men av att exponeras. Om hans närstående lidit men av att hans namn exponerats med sin uppsats vet vi ej. Vi har ej funnit belägg för det. Kjell Jonsson grundlade det som blev UFO-Sveriges arkiv AFU i Norrköping så småningom.

Ifall Högskolan i Borås (HB) finner det jämförande exemplet haltande har vi funnit även en student på HB.

15 mars 2016 exponerade Högskolan i Borås en student och pekade ut honom med namn på er sida. Christoffer Mossberg beskriver HB:s kommunikatör i intervjun på er hemsida som fältundersökare hos UFO-Sverige. Han verkar ej ha lidit men och inte heller hans anhöriga.

HB påpekar flera gånger att men skulle kunna komma av att namn exponeras på HLF:s hemsida.

HLF har återgett, analyserat och granskat hur HB exponerat Mossberg. Vi har uttömt alla vinklar om det och publicerat på vår hemsida. Ingen Mossberg har hört av sig om men och inte heller hans närstående. Det finns vad vi förstår inte några belägg för men i hans fall heller. Vad vi vet lever Mossberg.


UFO-Sveriges vice ordförande publicerade 1 oktober 2020 en bild på HB:s student som skrev uppsatsen om UFO-Sveriges fältundersökare:



Bilden är hämtad från följande bloggpost där UFO-Sveriges vice ordförande syns överst intervjua studenten:


Vi känner inte till och har ej fått redovisat av HB att studenten lidit men för den publiceringen. 

HB:s jurist har i mejl till HLF presenterat resonemang att HB tagit hänsyn till hur er student upplevt sin situation, när hans namn ej lämnats ut till HLF. 

Det är ett klargörande av att något finns utrett. Men vad? Är det hur er student mått tidigare och är det relevant nu efter att inlämningsuppgiften examinerats? I så fall kan ni ompröva ifall det inte längre är aktuellt med någon risk för men. Eller är det så att ni menar att denna students namn aldrig någonsin ska kunna lämnas ut till HLF? Är det risk för men på livstid? Eller finns det ett nytt datum då HLF kan återkomma för omprövning. Vilket datum är detta?

Det framgår ej heller hur studenten upplevde eller upplever sin situation. Vi i HLF är nyfikna på detta. Kanske är det så att studenten varit och fortfarande är likgiltig inför HLF:s intresse. I så fall om ni redovisar det från HB, så kan studentens namn lämnas ut.

Hur studenten upplever sin situation kan även innebära att han är jublande glad över HLF:s intresse. Så pass, att HB avrått kontakt mellan studenten och HLF. Studenten kan ha läst på HLF:s hemsida om påståendet att vår ordförande har ett förflutet som spion. Er student kan då ha hållit tillbaka av HB för att inte dras in i den underbara värld som spioneri tillhör, med inslag av ständig spänning, fagra damer och osjälvisk uppoffring inför fanan som tjänas. En värld där de som dras in får veta och bli del av svar som allmänheten inte betros dela, där pusselbitar i historien ligger dolda för forskare i spionernas näthinnor. I sådant fall begär HLF att studentens namn lämnas ut, för då är det en ära för honom att exponeras på HLF:s hemsida.

Det sista utfallet är det vi befarar att HB menar, och som vi inte håller med om och därför vill att ni omprövar. Studenten kanske upplevt sin situation, upplever den nu och kommer att uppleva den ett tag till som otrygg. I så fall får HB gärna berätta det, så att vi i HLF får vetskap om det och kan förstå varför studentens namn ej lämnas ut. Om ni prövar frågan och finner att så är fallet, så kan ni fritt berätta hur dåligt studenten mår, eftersom vi i HLF inte kan sätta hans psykiska hälsa i samband med hans namn, för att vi inte får ut namnet. Då beskriver ni hur en anonym student upplever sin situation. Det är enda halmstrået HLF har för att förstå. Om ni skulle beskriva det kan vi naturligtvis ej granska att påståendet är sant, för det kommer från HB och inte studenten själv. Men svaret vore bättre än inget.

Vi värdesätter även om vi får ut det svaret, men kan inte riktigt förstå varför studenten skulle må dåligt. Är det för att han varit i klorna på en person han intervjuat som er egen skolledare sagt inte talar sanning om inlämningsuppgiften? I så fall är det ju förklarligt och inget studenten skall skämmas över att han fick fortsätta med intervjupersonen. Han är ju examinerad och godkänd. Eller mår studenten dåligt för att han förknippas med UFO-Sverige? På vilket vis skulle detta kunna leda till men, om det ej skett i Kjell Jonsson och Mossbergs fall?"
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.