fredag 29 april 2022

Paludan anklagar rikspolischefen för att ta order av regeringen, som vill se honom mördad, skriver Stram Kurs partiledare i brevet

 

för 9 minuter sedan — Rasmus Paludan, partiledare för det danska islamkritiska partiet Stram Kurs, som har gjort sig känd för den senaste tidens koranbränningar, kommer till Sverige ..."Paludans brev till regeringen: Trotsar polisen och bränner koranen 1 maj

Koranbrännaren Rasmus Paludan tänker demonstrera i helgen, trots avslag hos polisen. ”Det blir riskfyllt eftersom polisen inte vill skydda mig”, säger han. Han hävdar också i ett brev att ordern om avslaget kommer direkt från regeringen."


"Fokus har även tagit del av ett brev, adresserat till bland andra statsminister Magdalena Andersson, justitieminister Morgan Johansson, samt ett antal personer inom Polisen, där Paludan meddelar att han, trots avslaget på sin demonstrationsansökan, kommer att genomföra sina aktioner.

I brevet står att han tänker anlända till Sverige under lördag 30 april för att ”göra politiska uttalanden i ord och handling” framför olika religiösa byggnader. Han kommer därutöver göra uttalanden vid Socialdemokraternas Första maj-parad i Stockholm samt på olika platser i Uppsala.

HAN SKRIVER VIDARE att Polisens tidigare har beslutat att inte skydda honom från våld, trots att hotbedömningar har gjorts och att det finns ett ”extremt stort hot”. 

”Vid det tillfället har rikspolischef Anders Thornberg 4:e mars 2022 bestämt att jag inte ska skyddas från våld eller mord av polisen, även om han även gjort hotbedömningar att det finns ett extremt stort hot mot mig från terrorister”, heter det i brevet.

Vidare hävdar han, med hänvisning till källor inom Polismyndigheten, att rikspolischefen agerar ”på order från regeringen (…) eftersom regeringen vill att jag ska bli mördad, så regeringen har en politisk motståndare mindre att ställa upp i valet mot”."


Källa 29 april 2022:


Paludans brev till regeringen: Trotsar polisen och bränner koranen 1 maj - FokusKälla:

https://twitter.com/nejtilislam/status/1519982940272345088


Merit Wager på Twitter: ”@FokusRedaktion har tagit del av brev till bl.a.statsministern, justitieministern + personer inom Polisen, där Paludan meddelar att han, trots avslag på sin ansökan – och trots att Polisen inte kommer att skydda honom – kommer att genomföra sina aktioner. https://t.co/lOCejwlqT4” / Twitter


Paludan nekas demonstrationstillstånd - Dialogpolisen: ”Öppnar upp för att ta till våld och hot” (expressen.se)


Polisen Fredriks kritik mot att neka Paludan tillstånd (msn.com)


Facebookbrugere forsvarer kvindelig barnemorder – Frihedens Stemme


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.