söndag 24 april 2022

SVT Västnytt ställde frågor till Historielärarföreningens ordförande

 

Fredag 22 april 2022 tipsade Historielärarföreningen SVT Västnytt om en nyhet:


Historielärarföreningen: Paludan och Stram Kurs Sverige håller sitt första valmöte till Sveriges riksdag i Borås stadsdel Norrby 29 april 2022 klockan 16-21 (historielararna.blogspot.com)


När reportern tagit emot tipset i telefon sa hon att en kollega till henne ville tala med Historielärarföreningens ordförande. Kollegan på SVT Väst ställde frågor om Thomas Nordholm som är ordförande i HLF.

Vad är det här för en sida? undrade han om vår blogg:

Historielärarföreningen (historielararna.blogspot.com)

Han fortsatte med att sidan ser ovanlig ut. HLF:s ordförande förklarade vårt intresse för historiedidaktik om ufo samt upprinnelsen i en historieprofessors förslag att göra källkritik om ufo för lärarkandidater i historia.

Reportern på SVT sa att HLF:s ordförandes bakgrund var ovanlig. Därefter ställde han frågor om underrättelse, som vi sa att vi inte fick svara på. Reportern gissade om spionage.

Sedan ställde reportern en hel del frågor om ufo och USA jämfört med ufo och Sverige. Han ville veta vad vi ansåg. HLF svarade att vårt fokus var på historiedidaktik om ufo, men förklarade välvilligt hur det hänger ihop med fysik, teknik, miljö, krig och fred samt undervisning.

Reportern undrade om de länder HLF räknar upp som har myndigheter där ufon erkänts.

När reportern ville veta vår syn på konspirationsteorier, svarade HLF att vårt fokus är på militära vittnesmål samt dokument om ufo och inte konspirationsteorier.

Det kändes märkligt att svara på en massa frågor som inte skulle leda till någon intervju. HLF förstod inte syftet.

HLF bad om och frågade så att inget spelades in.

Tack i alla fall för fint bemötande från Sveriges trevligaste stad, Göteborg!


Omvendtslev – Frihedens Stemme


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.