onsdag 20 januari 2021

2012, 2016 och 2017 samarbetade Tullbroskolan med UFO-Sverige

 

Följande utdrag ur UFO-Sveriges tidning UFO-Aktuellt nummer 4 år 2016 är sänt till Historielärarföreningen tisdag 19 januari 2021 av Tullbroskolan i Falkenberg. Det framgår ej av Tullbroskolans bifogade fil vem som skrivit artikeln eller om den innehöll några bilder.

 

"Succé för UFO-utställning i Falkenberg

Åter igen kom förfrågan från Tullbroskolan i Falkenberg att få låna UFO-Sveriges utställning. Senast den fanns på plats var hösten 2012. Intresset denna gången skulle visa sig vara ännu större då fler än 1000 personer besökte utställningen 19-20/11. Detta är ett tema som alltid är högt rankat med mycket spänning. Denna gången gjordes även en utställningsavdelning för barn där man bl.a fick måla, rita teckningar med egen fantasi och sedan sätta upp på utställningsskärmarna. Ett mycket uppskattat inslag. Besökarna fick också ha åsikter om man tror att det finns liv i rymden."

"Arbetet med Ufo-utställningen började i september med att man i skolan bildade en ”Ufo-grupp” som jobbade med att ta fram affischer, t-shirt, egna utställningsskärmar och sökte information på sociala medier. Skolans hjälpsamma bibliotekarie samlade ihop böcker som fanns för utlåning. Därefter låg fokus på att tillverka vägskyltar och banderoller som man sedan satt upp runt hela staden."

"Ännu en höjdpunkt denna helgen var Anders Persson (från föreningen Ufo-Sverige) som gjorde en enastående föreläsning i temat."

"Efter dessa händelserika dagarna kommer några elever tillsammans med fritidsledare under senare delen av våren 2017 åka till Norrköping för att bl.a besöka världens största Ufo-arkiv."

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.