torsdag 21 januari 2021

Tullbroskolan informerar rektor och UFO-Sverige om intervjufrågor


 "Provar skriftliga frågor

John Doe

Tor 2021-01-21 19:26
  •  Günter Söderhäll
Vi i HLF har erhållit dina försök att nå oss. Tack så mycket hittills för dina ansträngningar. Vad bra att du frågar rektorn först så att du får reda på om du får ta arbetstid i anspråk på att svara. Det går bra att återkomma nästa vecka.

Från: Günter Söderhäll <Gunter.Soderhall@falkenberg.se>

Skickat: den 21 januari 2021 17:32

Ämne: Sv: Provar skriftliga frågor
 
Tack för svaren. Jag har informerat min chef (rektor Ulf Nyborg) angående frågorna och vi ska träffas. Jag har också kontakt med UFO-Sverige. Återkommer i ärendet i början på nästa vecka.

Tullbroskolan 210121
Günter "Gnuttan" Söderhäll




Skickat: den 21 januari 2021 14:37

Till: Günter Söderhäll <Gunter.Soderhall@falkenberg.se>

Ämne: Sv: Provar skriftliga frågor
 
Tack för att du snabbt och pålitligt ringde till vår ordförande. Där var ingen som kunde svara i telefon igår och det var inget han kunde styra över eller visste i förväg.

Frågorna vi ställer gör vi för att vi vill se på alla skolor i Sverige som tagit upp något om UFO, för att se hur saken ufo behandlats. Det kan vara allt från att någon skola låtit en konstnär bygga ett ufo att klättra i på en lågstadieskola till föreläsning om ufo på högstadiet och universitetsuppsatser om ufo. Vårt syfte är att se om ufo kan behandlas i historieämnet på något vis. Idag finns ufo enbart i religionskunskap och psykologi. I religion behandlas ufo som en tro som ej går att bevisa. I psykologi som en illusion människor kan få för sig. Historiska dokument och vittnesmål i militären är ju varken tro eller psykfall. Därför vill vi se hur elever reagerar på de försök att berätta om ufo som görs i svenska skolor.

Det var ett tag sedan vi var i kontakt med UFO-Sverige. Vi i HLF fick en ganska god inblick i hur de tänker. 

När vi ställer relativt tuffa frågor till dig eller UFO-Sverige är det för att vi vill ha reda på så nära det går till hur ni tänkt och gjort. Det är därför lite bilder om hur utställningen såg ut eller att UFO-Sverige lånade ut den inte säger oss så mycket. I stället vill vi veta hur eleverna och du som fritidsledare tänkt om saken. Det finns inget rätt eller fel, utan vi vill veta för att se hur elever reagerar på olika skolor om ufo och vem, t.ex fritidsledare eller UFO-Sverige som har intresse av att ha något om ufo för eleverna. Vi förväntar oss ej att någon skola tänkt till eller varit försiktiga i hur ämnet ufo behandlas eftersom det inte finns någon mall. 

HLF ser fram emot att få dina svar per mejl.


Günter Söderhäll <Gunter.Soderhall@falkenberg.se>

Tor 2021-01-21 10:58
  •  Du
Hej

Ja, jag ringde ett antal gånger igår men för mig går det alldeles utmärkt att "samtala" via e-mail... För att svara på dessa frågor vill jag veta varför och i vilket syfte ? Har ni själva varit i kontakt med UFO- Sverige ? 

Hälsningar
Tullbroskolan 210121
Günter "Gnuttan" Söderhäll

Skickat: den 21 januari 2021 00:36

Till: Günter Söderhäll <Gunter.Soderhall@falkenberg.se>

Ämne: Provar skriftliga frågor
 

HLF har inte haft möjlighet att vakta vid vår ordförandes telefon idag då han varit på andra uppdrag som inte gick att förutspå. Så om du ringt och försökt ska du ha tack. Vi tänkte prova om det går bra med skriftliga frågor om Tullbroskolan i stället, eftersom du varit bra på att beskriva. 

  1. Hur gick det året efter, 2017? Åkte fritidsledare och elever från Tullbroskolan och besökte AFU i Norrköping, såsom UFO-Aktuellt påannonserade i nummer 4 år 2016?
  1. Hur kom du som fritidsledare i kontakt med UFO-Sverige, så att det sedan blev två ufo-utställningar?
  1. 2012 stod det enligt UFO-Sverige på schemat för några elever en tid att arbeta med ufo inför utställningen. I vilket skolämne var det?
  1. Fick eleverna veta av Tullbroskolan eller UFO-Sverige att föreningen UFO-Sverige och deras utställning utgår från deras ideologi, den tredje vägens ufologi, som saknar vetenskapligt stöd?
  1. Känner du som fritidsledare till den tredje vägens ufologi som UFO-Sverige använder sig av?
  1. Hur reagerade eleverna på den vidskepliga frågan om det finns liv i rymden, som satt som fråga på en av tavlorna? 
  1. Vad berättade UFO-Sverige om orsaken att de två olika år ställde upp och lånade ut sin utställning gratis i propagandasyfte, eftersom enbart reseersättning utgick?
  1. Var utställningarna godkända av någon rektor på skolan. I så fall vem om det behövde godkännas?
  1. Förekom några anti-amerikanska inslag i UFO-Sveriges utställning eller den föreläsning som hölls? Exempelvis att USA hittat på att det finns utomjordingar enbart för att tjäna pengar på det, medan UFO-Sverige påstås tala sanning om utomjordingar och vara helt ideella när de säger att de inte existerar?

  2. Berättade UFO-Sverige för dig som fritidsledare eller elever att om ni besöker ufo-arkivet som ni bjöds in till hos AFU i Norrköping, så kommer ni ej att finna ett enda bevis för ufo från andra planeter?

  3. På föredraget som Anders Persson från UFO-Sverige höll på Tullbroskolan, förekom det några faktafel som UFO-Sverige brukar använda för att få folk att tro på deras ideologi?

  4. Var föredraget och utställningarna utformade så att eleverna skulle bli osäkra på om det fanns bevis för ufo från andra planeter?

  5. Använde utställningarna några historiska vittnesmål från forskare eller militärer i USA som vittnat om iakttagelser eller dokument som bevis för ufo från andra planeter?
  1. När Anders Persson från UFO-Sverige föreläste, var det under en rastaktivitet eller var det på elevernas lektionstid?
  1. Vad menas med det som står på affischerna för en av utställningarna, att även Falkenbergs kommun var med. På vilket vis?
  1. Vilka personer i personalen på Tullbroskolan var inblandade mer än du själv?
  1. Kommer Tullbroskolan att samarbeta med UFO-Sverige igen?"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.