söndag 31 januari 2021

Bibliotekshögskolans jurist avkrävs belägg för sekretess om studenten som skrev uppsats om UFO-Sverige

 

 "Begäran om belägg för dina slutsatser om sekretess vid Bibliotekshögskolan

John Doe
 
Sön 2021-01-31 15:52
  •  Åsa Dryselius
  •  p4sjuharad@sverigesradio.se;
  •  Väst;
  •  tipsa@bt.se

Du har på två olika vis tagit fram underlag för beslut om sekretess för vilken student som skrivit uppsats om UFO-Sveriges fältundersökare på Högskolan i Borås.

Ena gången fick Historielärarföreningen inte ut namnet för att det inte skulle kunna påverka studentens betyg, men han kunde lida men av att exponeras på HLF:s sida.

När uppsatsen var helt klar och examinerats fick HLF inte heller ut namnet för att studenten kunde lida men om han exponerades på HLF:s hemsida.

Det må hända att du som högskolejurist tagit korrekta beslut juridiskt. Det må också hända att du inte behöver motivera. Men HLF vill nu i efterhand att du tar fram belägg för dina påståenden som vi anser vara påhittade. Om du får lov att avstå från att svara så har du inte redovisat ett enda belägg. 

Om du vägrar svara så ser vi det som att du inte har några belägg alls utan hittat på allt.

Om du svarar vilka belägg du haft för att studenten kan lida men i dessa två fall, så har HLF en möjlighet att förstå vad du menar. Annars är dina underlag obegripliga och kan varken granskas eller ifrågasättas. Och det finns inga belägg för att det du säger är sant eller baserar sig på fakta.

Vi i HLF förväntar oss ett skyndsamt svar.

Vår e-post:


Vår hemsida med kontaktuppgifter:

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.