lördag 27 juni 2020

Clas Svahn talar om Steven Greers dokumentär Unacknowledged


Unacknowledged

Dr Steven Greer, välkänd UFO-expert, intervjuar vittnen och presenterar sekretessbelagda dokument om rymdvarelsers existens.

Källa:
https://www.netflix.com/se/title/80171742


Sveriges radio sände samma år 2017 ett program där Clas Svahn skulle vara expert och tre programledare hade rollerna troende, skeptisk samt neutral. Alla tre tyvärr med för lite bakgrundskunskap för att kunna bemöta Svahn. Dock ställdes många kritiska frågor och balansen var hyfsad beroende på programledarnas olika syn på ufo.

Clas Svahn anklagar doktor Steven Greer för att vara girig. Programmet debatterar dokumentären Unacknowledged som ligger på Netflix i presentationen ovan. Svahn gillar inte heller att Greer påstår sig ha svar på vad det är folk sett om ufo. Clas Svahn klagar på att kurserna Steven Greer håller kostar stora pengar att delta i. Svahn påstår att Greers vittnen är spännande, men inte Greer själv. Men Svahn utelämnar Greers egna upplevelser som gjorde att myndigheterna kontaktade honom först och inte tvärtom. Svahn anklagar Greer för att inte ha bevis och vittnena har inte svaret utan har sett saker de inte förstår. Inga piloter har heller fått böter som Greer påstår de kan få, enligt vad Svahn känner till. Ett av dokumenten kan inte vara sant enligt Svahn, då personen inte ens var född vid den påstådda tiden. I programmet nämns även CIA och Steven Greers doktorsgrad. Svahn nämner det som otroligt att inga forskare skulle berätta om den fria energin och ufo som Greer lyfter fram. Även att det skulle bero på en stor konspirationsteori om att alla politiker ljuger för medborgarna lyfter Svahn fram som föga trovärdigt. Biologer tas fram som säger att det inte är ett människofoster de hittat. I Atacamaöknen hittades det lilla skelettet. Svahn menar att det är för mycket Greer för att vara en dokumentär. Ingen kritisk granskning förekommer i filmen enligt Svahn. I stället enbart åsikter.

Area 51 är vad vi vet testplats för flygplan och andra saker. I Roswell kan det ha varit en ballong som störtade 1947 enligt Svahn. På Ale Inn i Rachel utanför Roswell kan man köpa en ufohamburgare. En del vittnen har sett saker, men oklart vad. Med teleskop kan man se in på Area 51. Bevis finns för att något ramlade ner 1947 i Roswell där metalldelar hittades. Det sades av militären vara ett hemligt mätinstrument, vilket inte alla trodde på. Kanske, tror Svahn som undrar varför det skulle vara utomjordingar som kraschade. Kul när han återger att en utomjording var delvis levande, vad det kan vara. Panik är orsaken att inte berätta, vilket Svahn misstror. Svahn är journalist på DN och vice ordförande i UFO-Sverige. Han har en seriös ton tycker Sveriges radio som bjudit in honom. Om man vill tro går det bra enligt tusentals myndighetsrapporter. Många har sett saker samtidigt. Något störtade 1948 framför Sveriges ÖB och dök ner i vattnet. Enormt mycket dy kan dölja föremålet. De var två som såg föremålet. Den ene går ej att tala med och den gamle ÖB:n är död. Skillnaden mellan Svahn och Greer är att Greer säger att han vet, medan Svahn öppet säger att han själv inte vet. Sedan gör Svahn reklam för UFO-Sveriges fältundersökarkurser som kan dra uppemot 40 deltagare. Men berättar inte i radio vad eller hur mycket dessa kurser kostar. Programledarna fyller flera gånger i att Greers kurser skulle bero på att Greer är in it for the money. Denna åsikt avvisas ej av Svahn.


"Hatlista, Clas Svahn och nakenbilder

93 min


Victor och Kalle hade både sett en "dokumentär" om aliens och amerikanska staten. En dokumentär Victor trodde lite starkare på än Kalle. För att hjälpa oss reda ut allt kom UFO-experten Clas Svahn och berättade om aliens, Area 51 och vem Steven Greer egentligen är." 
Lyssna till programmet på följande länk cirka en halvtimma in:

https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/973812?programid=2024


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.