torsdag 11 juni 2020

UFO-Sverige lurade demensboende


Onsdag 10 juni 2020 kom UFO-Sveriges sverigeresa till demensboendet Solhaga i Skånes Fagerhult:

"SOLHAGA ÄR ETT PROFILBOENDE som riktar sig till personer som har demenssjukdom med framträdande personlighetsförändringar och till personer med psykiska funktionsnedsättningar och som önskar en säker och trygg miljö där de kan bo och utvecklas.
Verksamheten har 54 lägenheter i en hemlik miljö beläget i natursköna Skånes Fagerhult."
Källa:
https://ansvarochomsorg.se/verksamheter/solhaga/

Vårdtagarna tillhör alltså en riskgrupp i coronatider. Idag torsdag 11 juni 2020 avslöjar Solhagas verksamhetschef Luiza Gashi för Historielärarföreningen, att hon aldrig skulle ha godkänt UFO-Sveriges besök, om hon vetat om att de två styrelsemedlemmarna i UFO-Sverige rest så långväga över många landskap och län. Gashi tycker att det är UFO-Sveriges ansvar att berätta innan de bokar besök, att resan går ända från Stockholm. Resan kan knappast räknas till nödvändig resa och har skett i strid med Folkhälsomyndighetens riktlinjer.
Verksamhetschefen berättar att UFO-Sverige avtalat med henne innan om att få hämta lådor. Gashi säger till Historielärarföreningen att anhöriga packat lådorna som sedan hämtats av UFO-Sverige. Hälften av materialet ska sedan kastas av de två otacksamma herrarna från UFO-Sverige. Andra hälften ska placeras olästa i ett mörkt ufo-arkiv i en källare i Norrköping. Gashi upprepar att trots alla säkerhetsåtgärder skulle hon aldrig godkänt UFO-Sveriges besök, om hon vetat hur de färdats genom landet. 

UFO-Sverige har censurerat bort vilket vårdboende de skulle besöka i förväg, för att ingen skulle kunna förvarna chefen och personalen om den icke nödvändiga resan till den mycket känsliga riskgruppens demensboende. Först efteråt skrev fegisarna från ufo-arkivet AFU ut var de varit, då det var för sent. Gashi undrar var uppgifterna står. Historielärarföreningen läser upp texten som DN-journalisten spridit på sin ufo-blogg 10 juni, där Solhaga är lätt identifierbart.
UFO-Sveriges resa genom olika svenska landskap har även rönt uppmärksamhet på Vårdförbundet. Pressavdelningen berättar för Historielärarföreningen igår 10 juni 2020, att de gärna tar emot frågor från medlemstidningen VårdFokus om UFO-Sveriges resa och besök hos vårdboenden och dödsbon. På VårdFokus berättar en reporter för Historielärarföreningen hur han går in på en blogg som UFO-Sveriges styrelsemedlem skriver och läser om den kontroversiella resan.

https://www.vardforbundet.se/press/

https://www.vardfokus.se/kontaktsida/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.