torsdag 30 juli 2020

Clas Svahn anklagar borgarna för att försvåra för ufo-arkivet att utnyttja arbetslösa


"Dessutom kommer den nya borgerliga budgeten att påverka oss och göra det svårare att få den personal som vi hittills kunnat få via Arbetsförmedlingen. Inte så bra eftersom det innebär att vår förädlingsverksamhet kommer att påverkas. Vi vill ju inte bara vara en plats där saker lagras utan också ett levande arkiv som den som behöver kan utnyttja och hitta information i."

Citat ovan från UFO-Sveriges vice ordförande Clas Svahn om årsmötet för ufo-arkivet AFU 18 december 2018:

http://csblogg.ufo.se/csblogg3/?p=53560

"Anders berättade också att Leif har fått okej att stanna hos oss ytterligare två år – det var ett glädjebesked från Arbetsförmedlingen. Leif är oumbärlig och en fantastisk tillgång för AFU."

Citat ovan från Clas Svahns ufo-blogg 6 februari 2018:

http://csblogg.ufo.se/csblogg3/?p=48939


"När det gäller AFU är situationen liknande. Styrelsens medlemmar, där jag är en, får ingen ersättning. Istället skänker många av oss ett antal hundralappar varje månad för att hålla AFU igång. Stiftelsen vilar på frivilliga bidrag men också, sedan några år, på att vi använder Fas 3-arbetare som Arbetsförmedlingen placerar hos oss. Ersättningen för detta har vi använt till att köpa datorer, skannrar, kontorsutrustning och annat som ska göra dessa Fas 3-anställdas arbeten så bra som möjligt.
Nu är Fas 3 på väg bort samtidigt som våra samlingar ökar och trycket på att ta del av dem i skannad form också ökar."
Citat ovan från 27 oktober 2016:
http://csblogg.ufo.se/csblogg3/?p=41905
"Pratade en stund med Anders på arkivet i dag och han kunde bara konstatera att Arbetsförmedlingen tyvärr inte hade gett en av våra tidigare Fas 3-anställda möjlighet att återkomma. Synd givetvis."
Citat ovan från 15 oktober 2016:
http://csblogg.ufo.se/csblogg3/?p=41772
"Det jobbar ganska många på AFU fortfarande men Anders får jobba hårt för att se till så att vi inte tappar folk utan kan hålla styrkan någorlunda i samma storlek. Dels för att de får saker gjorda och dels för att de ger oss en inkomst från Arbetsförmedlingen."
Citat ovan från 11 augusti 2016:
http://csblogg.ufo.se/csblogg3/?p=40803
"Tyvärr är Johans tid på AFU snart slut eftersom arbetsförmedlingen inte vill förlänga honom och varken UFO-Sverige eller AFU har pengar att ha Johan kvar som rapportcentral."
Citat ovan från 22 juli 2016:
http://csblogg.ufo.se/csblogg3/?p=40514

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.