lördag 25 juli 2020

Nykterhetsrörelsen distribuerade film för alkoholdrickande ufo-organisation



"Vi värnar om de demokratiska och alkoholfria mötesplatserna! Varje dag träffas människor för att de är aktiva i något de brinner för eller känner djupt engagemang. Våra medlemmar brinner för alkoholfria möten och vill skapa trygga miljöer dit alla är välkomna. 
Våra Gårdar ger service till uppåt 600 medlemslokaler inom nykterhetsrörelsen och andra organisationer och föreningar som värnar om alkoholfria mötesplatser."
Källa, Våra Gårdar 25 juli 2020:
"TILL BIOGRAFÄGARE OCH LOKALA ARRANGÖRER 
Riksföreningen Våra Gårdar i samarbete med producenten går ut till biografägare runt om i landet i en satsning kring filmen Spökraketerna under 2015. Vi får följa Riksorganisationen UFO-Sverige och dess medlemmar i en expedition till en sjö i Lappland."
"En fördel med en offentlig visning är att det öppnar upp för alla slag av målgrupper får tillfälle att mötas. Det brukar ge givande och fruktsamma diskussioner. Kerstin Übelacker och Michael Cavanagh som har gjort filmen ser gärna att det blir ett samtal efter visningen. I mån av tid medverkar de gärna vid sådana samtal. Clas Svahn, en av huvudpersonerna i filmen och i UFO Sverige, kan även medverka när tillfälle bjuds och han har möjlighet. Det finns flera målgrupper, förutom den nyfikna allmänheten. Riksföreningen UFO Sverige, finns på ett tjugotal orter, se vidare www.ufo.se ."
"Kontakter Våra Gårdar/ Lars Gillegård, 08 - 672 61 56. 0733-726 356, lars.gillegard@varagardar.se"
Källa, pdf i maj 2015 från nykterhetsrörelsens Våra Gårdar om filmen med UFO-Sveriges medlemmar:

"Efter maten hjälpte Niklas mig med att redigera början och slutet på den presentation jag filmat för organisationen Våra gårdar som ska visa ”Ghost Rockets” i Leksand den 8 maj. Då kan ju varken jag eller filmarna vara med så även Kerstin har pratat in fem minuter som ska visas där. Nu är den ivägmejlad."
Citat ovan från 3 maj 2015:
Så här skildras två av UFO-Sveriges frontfigurers Englandsresa i ett senare sammanhang, där syftet egentligen skulle ha varit att hämta hem ufo-litteratur till ufo-arkivet AFU i Norrköping. De båda personerna från UFO-Sverige var med i filmen som distribuerades av nykterhetsrörelsen:
"Eftersom vi hade lite begränsat med tid blev besöket bara lite över en timma för att skulle hinna åka och handla på Sainsbury’s några minuter bort. Där var målet att hitta lite kul ginsorter inför nästa månads ginprovning hemma plus tonic water som inte finns i Sverige. Och det gjorde vi!
Dessutom shoppade vi loss på öl av olika brittiska sorter. Även om det blev många så ska de räcka rätt länge. Vi lyckades i alla fall fylla en hel kundvagn till slut."
"Var sin trekantsmacka till kvällen blev det och en whiskey för Håkan och en Bombay Sapphire för mig. Den var sju pund billigare här i land än på båten. Så märkliga kan sjöpriserna vara.
Vi hittade också några trevliga öl till och jag slog öven till på en liten låda Old Speckled Hen för överkomliga elva pund."
"Upp till hytten där vi firade framkomsten med ett litet glas Bailey’s innan Håkan gick ut på däck för att röka och jag satte mig för att skriva eftersom det fortfarande gick att få kontakt.
En tur ned till butiken fick avsluta den här delen av resan. sedan blev det sängen med nattfösare i form av en miniflaska whiskey." 
"Ett besök på Sainsbury’s inbjöd till att köpa lite olika sorters gin."
Bild:
"Och dessutom en del spännande öl."
Bild:
Citaten ovan från 7 oktober 2019:
Detta var hämtat från endast en dag av Englandsresan i en bloggpost av en av huvudrollsinnehavarna i filmen om Riksorganisationen UFO-Sverige som nykterhetsrörelsen distribuerat tidigare.
En av huvudrollsinnehavarna syns på den ena bildlänken framför en stor hylla gin och köper enligt sin egen blogg hem gin till Sverige för ginprovning. På den andra bilden syns en annan person i filmen som fyllt en hel kundvagn med alkohol för hemförsel till Sverige.
För mer information om exempelvis öl under Englandsresan som två av UFO-Sveriges frontpersoner gjorde kan tre sökord på Google användas, som visar att det inte var en isolerad händelse:
Clas Svahn England öl
7 oktober 2019 som återgavs ovan följs av 8 oktober 2019, då filmhjältarna från UFO-Sverige skildras så här:
"I början av resan kände jag mig lätt trött i skallen men väcktes av en tullpolisbil som stod och lurade längs motorvägen. Av någon för mig okänd anledning svängde den ut bakom oss precis när vi passerade och efter en stund låg den jämsides och enligt Håkan, som vågade kika tillbaka, tittade de på oss när de körde förbi.
Inget hände och vi blev inte stoppade men polisernas lilla insats gjorde att jag kände mig på resten av vägen till hotellet."
"Men först gick vi en runda för att handla lite inför kvällen och kika runt i denna väldigt välsorterade butik. Jag köpte ytterligare en sorts tonic och sedan fyllde vi på med lite chips, ost, bröd, minkorvar och något mer som skulle bli vår kvällsmat."
"Innan vi gick till bilen slank vi in på ölbutiken där Håkan blev djupt imponerad. Ni kan se honom spana på bilden här nedan. Nu köpte vi bara några extra öl till i kväll innan vi drog till en mack för att tanka och sedan till Flair Hotel Zur Eiche där vi bor för tredje eller fjärde gången. Efter att ha hämtat våra väskor, som stod kvar på gamla rummet, dukade vi upp våra korvbrickor, korkade upp var sin Altenmünster och gav oss hän maten.
Medan vi hade en tysk, och sedan en engelsk, kanal puttrande i bakgrunden provsmakade vi en liten whiskey och drack upp det sista ur Bailey’s-flaskan "
"Håkan fascinerades av Familias (i Buchholz) ölutbud."
Bild:
Citaten ovan från 8 oktober 2019:
Även den tredje dagen i rad fortsatte en av filmhjältarna från UFO-Sverige med rusdrycksinköp. Så här skildras 9 oktober 2019:
"Jag passade också på att köpa en flaska vin till Anneli innan den 45 minuter korta färden var över. Märkligt nog hinner man med en hel del på den tiden."
Citat ovan från 9 oktober 2019:
Vad hände 6 oktober 2019 med filmhjältarna från UFO-Sverige?
"Ja, förutom var sin rostad brödskiva med ost hos Bob i morse och var sin kaka (god!) som Malcolms fru bjöd på till mitt te – och Håkans öl!"
"Vi satt länge i deras nybyggda kök och pratade, blev som vanligt erbjudna ett stort antal spännande öl och kom dessutom in på ämnet gin som blivit så inne såväl hemma som här de senaste åren. Damien var skeptisk och menade att många sorter inte går att känna skillnad på men blandas ut med allt möjligt och säljs för dubbla priset. Han har säkert rätt. Ginmarknaden har hajpats och få kan egentligen känna skillnad på de olika sorterna.
Vi drack i alla fall var sin Gordon’s med Schweppes Indian Tonic Water medan Valentin lagade mat som vi avnjöt i familjens matsal."
Citat ovan från 6 oktober 2019:
Nu blir vi så klart nyfikna på vad filmhjältarna hade för sig 5 oktober 2019 också. Bloggen inleds 5 oktober 2019 med en bild på UFO-Sveriges filmhjältar i en engelsk bar:
https://csblogg.ufo.se/csblogg3/wp-content/uploads/2019/10/pub191004cs.jpg
"Magoniagänget träffas den första söndagen varje månad på en pub i närheten och i morgon kommer John att ta med min bok och berätta om den och AFU för de andra tio. Förhoppningsvis kan jag vara med på ett av dessa möten nästa år, det vore värdefullt att träffa gruppen och få berätta själv om AFU:s verksamhet.
Framåt 11.30 gick vi iväg till puben The White Heart för att äta lunch där vi bjöd på maten och John på ölen (cola för mig). De tog båda en Young’s London Special som jag fick sippa på ur Håkans glas. Mycket trevlig.
Sedan kunde vi inte undvika att äta Fish’n Chips som var av högsta kvalitet. Ni kan se oss tre på bilden här ovan. Det är alltid givande att träffa John och han har alltid några trevliga öl att skicka med oss. Så även denna gång berättade han när vi var på väg från puben. Men! tro det eller ej, vi glömde plocka upp dem när vi hämtade våra saker hemma hos honom innan vi skulle vidare. Illa, illa."
"Dessutom delade vi på en öl från Burma, som hette Myanmar, som faktiskt var tillverkad där och importerad hit. Den var ljus och rätt harmlös."
"Om John Deer ligger i kyrkan så är det John Beer ni ser på bilden här."
Bild:
Citaten ovan från 5 oktober 2019:
Vi hoppas verkligen inte att något hände 4 oktober 2019, men nu tittar vi efter. Och se där, knappast en bild på lättöl till maten:
"På kvällen beställde vi mat från Speedy Noodles."
Bild:
Citat ovan från 4 oktober 2019:
3 oktober 2019 var filmstjärnorna som nykterhetsrörelsen satsade på 2015 igång igen:
"Efter att ha tagit en Bailey’s och packat upp gick vi ned till receptionstjejen som hade förberett några tips på pubar som vi hade frågat efter. Vi bestämde oss för The Fat Gadgie på Devonshire Street ett par kvarter bort för att börja med en öl. The Fat Gadgie var ett litet men trevligt ställe och vi beställde var sin pint av den lokala alen som visade sig heta Cumbrian Legendars Ale Loweswater som tyvärr var lite blek.
Men puben hade också ett erbjudande på en gindrink för 7,50 i form av en Whitley Neill serverad med en tonic av märket Fever Tree Mediterranean och en klyfta apelsin plus is. Inte dumt alls. Så där satt vi och ljög i en och en halv timma"
"Håkan tar en öl på The Fat Gadgie."
Bild:
"Efteråt år vi på vårt lilla rum."
Bild på rummet med en stor flaska vadå för okänd rusdryck på bordet:
"Vårt rum på County Hotel på 9 Botchergate i Carlisle var verkligen stort."
Bild på hur filmhjältarna skålar i det stora rummet:
Citaten ovan från 3 oktober 2019:
Nykterhetsrörelsens filmhjältar lyckades även 2 oktober 2019:
"Passade också på att inventera ginutbudet, plåtade av det och jämförde sedan med vad som fanns på färjan till Tyskland. Så nu har jag en lista med priser på alla ginsorter de säljer. Orsak: Anneli och jag ska ha ginprovning med några vänner i november."
"Håkan drack en Lagnunitas och jag en vatten, så blir det när en av oss ska köra bil sedan."
"Som vanligt stannade vi till på Tescomacken och fyllde upp bilen och köpte trekantsmackor och Old Speckled Hen som blev vår kvällsmat."
"Medan jag och Håkan satte oss och åt och tog vår öl medan jag skrev blogg gick Bob och lade sig."
"Och så blev det nattamacka och Old Speckled Hen."
Bild:
Bilder på öl till maten 2 oktober 2019:
Citaten ovan från 2 oktober 2019:
Vad tror ni nykterhetsrörelsens filmhjältar gjorde 1 oktober 2019?
"Färjan till Puttgarden är en snabb affär men man hinner i alla fall var sin räkmacka vid fönstret, en rökpaus på däck (åt Håkan, bilden ovan) och en rundvandring i lugn och ro på butiken där vi köpte lite godis, var sin plåtöl och en Bailey’s Cream (enligt modell efter Carl-Anton)."
"Det blev Krögers Kleine Schwester några kvarter bort, samma restaurang som jag och Anneli åt på senast jag var här. Vi slog till på var sin stor, mörk Löwenbraü och var sin Jägarschnitzel – som var enorm och väldigt god. Vi rullade iväg när vi väl pressat i oss maten."
Man undrar vem av de båda som körde direkt efter maten när båda filmhjältarna i UFO-Sverige druckit var sin stor öl av märket Löwenbraü?
"Mat på Krögers Kleine Schwester i Vechta."
Bild:
Citaten ovan från 1 oktober 2019:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.