måndag 6 juli 2020

Gruppledare tackar ufo-forskare för synpunkter om sin källare


"Re: Angående nybyggnation längs Växthusvägen
Clas Svahn <clas.svahn@gmail.com>

Mån 2020-06-29 16:15

Till: Aphram Melki

Tack för återkopplingen, Aphram! Uppskattas.

Jag har skrivit till Stockholm också.

mvh
CS


On Mon, Jun 29, 2020 at 3:13 PM Aphram Melki <Aphram.Melki@jarfalla.se> wrote:

Hej Clas!

Tack för dina värdefulla synpunkter. Vi i Centerpartiet i Järfälla delar dina synpunkter till fullo och arbetar för att staden ska ändra sina planer. Vi har varit drivande för ett yttrande som kommunstyrelsen antog vid sitt möte i juni där Järfälla uttrycker sitt stora missnöje.

Vi kommer fortsatt att bevaka frågan.

Mvh
Aphram Melki (C)
Gruppledare och kommunalråd

Skickat från min Samsung Galaxy-smartphone.


-------- Originalmeddelande --------

Från: Clas Svahn <clas.svahn@gmail.com>

Datum: 2020-06-29 14:17 (GMT+01:00)

Till: Aphram Melki <Aphram.Melki@jarfalla.se>

Ämne: Angående nybyggnation längs Växthusvägen

Angående nybyggnation längs Växthusvägen

Jag är en av många som bor några meter från det som ska bli en mur av hus mellan oss och Växthusvägen. Och jag är mycket kritisk till att den lilla skogsyta som faktiskt finns kvar nu kommer att minskas ytterligare.

Jag har följande synpunkter:

Att hugga ned ytterligare grönområden i en tid då det är viktigare än någonsin att vi kan röra oss fritt utan att trängas med andra människor är minst sagt märkligt. Förtätning är mode men inom några år kommer alla samhällsbyggen snarare att få ta hänsyn till att det ska finnas fria ytor, grönområden och plats för annat människor på varje kvadratmeter. Coronapandemin har gjort oss all medvetna om förtätningens avigsidor.

Att bygga höghus i ett område som i grunden är ett villaområde är också mycket tveksamt. De villor som hamnar bakom denna mur av hus kommer att mista solljus under stora delar av dagen.

Att dessutom späda på trafiken på en redan i dag hårt belastat väg (Växthusvägen) med flera hundra människor och deras transportmedel är problematiskt. Dessutom kommer det ökande antalet bilar som blir följden av att varje lägenhet inte garanteras en p-plats att innebära ännu fler parkerade bilar på sidogatorna. Redan i dag har vi på Stenbockens väg så många bilar som inte tillhör oss utan Lindblomsgränd (där p-platserna heller inte anpassats till antal boende) att de hindrar postutdelning och soptömning. Detta leder i sin tur till konflikter mellan oss som bor här och de som parkerar här utan att bo här.

Att ta bort ett grönområde som används av Polarisstugans förskola kommer givetvis att anpassa dessa unga medborgare till en värld av asfalt och betong men är knappast den väg som ni politiker vill gå. Eller?

Vi som bor på andra sidan Stockholmsgränsen är också oroade över hur regnvattnet kommer att kunna samlas upp när grönområdet försvinner och asfalt ersätter. Att det finns stora risker inser vi. Och att regnvattnet hotar att rinna vidare in i våra källare inser vi också.

Byggandet av nya höghus på ett grönområde och i villabebyggelse förändrar området i grunden. Jag vänder mig starkt emot detta. Inte enbart för min och min familjs skull utan för framtida boende i området. Planen är dåligt genomtänkt och syftar mer till att skapa travar med lägenheter istället för att bibehålla ett område som genom sin grönska och låga förtätning sannolikt kommer att vara svårt att ersätta när det väl är skadat.

Järfälla 29 juni 2020
Clas Svahn, Stenbockens väg 21

-- 
Clas Svahn
Stenbockens väg 21
S-175 65 Järfälla
Sweden"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.