lördag 4 juli 2020

Översvämningsrisk för ufo-samling eller hyreslägenheter åt folket?


UFO-Sveriges vice ordförande Clas Svahn har 29 juni 2020 sänt mejl till kommunstyrelsen i Järfälla. Han oroar sig för översvämningsrisken för källarna i Skälby. I sin egen källare förvarar han en av Sveriges största ufo-samlingar. Ett stenkast bort vill Stockholms stad bygga femvåningshus. Då ökar översvämningsrisken för hans källare. Svahn har i veckan fått svar från flera ledande politiker i Skälby som vill göra gemensam sak. Svahn har även skrivit till Stockholms stad där Skälby gränsar. Svahn är journalist på Dagens Nyheter och ordförande för världens största ufo-arkiv. UFO-Sveriges vice ordförande Clas Svahn hävdar på sin ufo-blogg att planen för bebyggelsen är galen. Nu är frågan:

Är det viktigast att folk har någonstans att bo och att det byggs nya hyreslägenheter? Eller är det viktigare att Clas Svahns ufo-samling i hans källare inte riskerar att svämma över?

"Har knåpat ihop ett mejl med synpunkter på att det ska byggas femvåningshus vid Växthusvägen också. En galen plan från våra grannar Stockholm vars gräns är femtio meter från oss. Vi bor ju i villabebyggelse och nu vill de bygga höga hus och dessutom förstöra ett av de sista grönområdena här omkring.
Jag skrev till Stockholm men också till samtliga politiker i Järfälla kommunstyrelse. Två av dem svarade snabbt och positivt."
Citat ovan från Clas Svahns ufo-blogg 29 juni 2020:
https://csblogg.ufo.se/csblogg3/?p=61554


Så här ser det ut i en av de många gångarna i Clas Svahns källare med hans stora ufo-samling, enligt media som nu lyft frågan:

"Omfattande. 9000 böcker, ett tusental pärmar med forskning, tidsskrifter, månstenar och ufo-fynd. Allt får plats i Skälbyvillan. Foto: Ylva Bergman"

Bilden som hör samman med bildtexten ovan:
https://www.stockholmdirekt.se/_internal/cimg!0/pexs6lp0c91xj5gvl4itiefwb1f8rwp.jpeg


"I Skälby döljer sig en av Sveriges största ufo-samlingar

Clas Svahn är Järfällabon som ger svensk ufologi ett ansikte runtom i hela världen. Nu visar han upp sin enorma samling av ufo-material.

Många känner till kvarteren i Skälby som är döpta med rymdnamn, men få är medvetna om att ett av husen faktiskt innehåller en slags till portal till den oändliga rymden. Här bor nämligen Clas Svahn tillsammans med sina 9000 böcker – om ufon. Det är en av de största samlingarna i Sverige."

"Till vardags är han journalist på Dagens nyheter, men på fritiden är han är vice ordförande i föreningen Ufo Sverige. Dessutom är han ordförande för stiftelsen Archives for the Unexplained, ett 550 kvadratmeter stort arkiv i Norrköping där de samlar material om diverse oförklarliga saker."

"Bibliotek i källaren

Clas Svahn visar upp källaren i Skälbyvillan. Allrummet är dagen till ära bräddfyllt med travar av tusentals klassiska serietidningar, en donation som ska säljas till förmån för arkivets verksamhet. Källarväggarna syns inte. De täcks av hyllor som dignar av böcker och tusen pärmar med Clas Svahns egen forskning. De minsta rummen är inredda som bibliotek och hyllorna leder oss in i en slingrig spiral av bokväggar. 
– Det är tur att det inte har brunnit här. Mycket är unikt, det går inte att få tag på helt enkelt, säger han."
Källa, Järfälla Direkt 27 september 2019:
https://www.stockholmdirekt.se/nyheter/i-skalby-doljer-sig-en-av-sveriges-storsta-ufo-samlingar/repsix!Aa7INSYHusc@WfHlTNYTpw/



"Skälbybor rasar mot byggplaner i Hässelby

Nu pågår samrådet för de 240 hyresrätter som planeras vid vid Växthusvägen i Hässelby villastad. Men Skälbyborna vid kommungränsen är inte glada."

Källa, Järfälla Direkt 26 maj 2020:
https://www.stockholmdirekt.se/nyheter/skalbybor-rasar-mot-byggplaner-i-hasselby/reptet!BHUZ9HgG7Glup6y3P3svbA/


LÄS ÄVEN: Järfällabor rasar mot husbygge i Stockholm


"Det är Svenska bostäder som vill bygga 240 hyresrättslägenheter i så kallade "Stockholmshus" i skogsområdet invid Växthusvägen mellan Skälbyvägen och rondellen vid Blomsterkungsvägen."
Den 27:e september väntas ett beslut om markanvisning för projektet tas."
Källa, Järfälla Direkt 17 september 2018:
https://www.stockholmdirekt.se/nyheter/vaxthusvagen-kan-fa-240-nya-hyresratter/repriq!bkDTyRtVlD9tl3FY0Bk1IQ/

Vision. Så här planeras husen se ut från Växthusvägen sett. Foto: Illustration Vera Arkitekter:

https://www.stockholmdirekt.se/_internal/cimg!0/8llrphdsqitxhpv11x9usnrhykqhxpq.jpeg


"Samrådsperiod: 19 maj-28 juli 2020

Nu kan du tycka till om bostäder vid Växthusvägen i Hässelby villastad. Förslaget består av fem hus med sammanlagt 240 hyresrätter. Du kan lämna dina synpunkter till och med den 28 juli 2020."

Källa:
https://vaxer.stockholm/aktuellt/2020/05/19/samrad-om-bostader-vid-vaxthusvagen-i-hasselby-villastad/


Synpunkter lämnas här:

https://etjanster.stockholm.se/byggochplantjansten/pagaende-planarbete/planarende/2017-17157


Kommunstyrelsens planutskott i Järfälla med politiskt tillsatta ledamöter:

https://jarfalla.tromanpublik.se/viewOrganization.jsf?id=10



Här nedan kan du läsa en del av Clas Svahns offentliga korrespondens med politiker i Järfälla kommun:

https://historielararna.blogspot.com/2020/07/kommunstyrelsens-ordforande-om.html

https://historielararna.blogspot.com/2020/07/planutskottets-ordforande-svarar-ufo.html

https://historielararna.blogspot.com/2020/07/ufo-sveriges-vice-ordforandes-kallare.html



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.