lördag 18 juli 2020

Vidskepelsen den tredje vägens ufologi kommer att JO-anmälas


Utbildningsdepartementet föreslog fredag 17 juli 2020, att sakligheten hos myndigheten Rymdstyrelsen kan prövas hos Riksdagens ombudsmän:

https://historielararna.blogspot.com/2020/07/utbildningsdepartementet-vill-att.html

Historielärarföreningen tycker att det är en bra idé. Därför kommer Historielåärarföreningen att JO-anmäla. Då prövas om det är okej att de två vännerna i Rymdstyrelsen och UFO-Sverige har en försvarlig inverkan på myndigheten. Finns det ett fattat beslut om att öka intresset för rymden? Är det en upprättad handling? Eller agerar medarbetaren på egen hand? Kan det göras genom att göra reklam för den ovetenskapliga sekten UFO-Sverige? Gynnar det någon enskild? Har det någon betydelse hur de umgås privat för vad som visas fram på myndighetens hemsida? Tjänar någon pengar på samarbetet? Vad vet generaldirektören om saken?

Är det en ideologi hos sekten UFO-Sverige som Rymdstyrelsen gör reklam för? Är den harmlös? Eller kan den leda till skada? Allt detta svarar JO inte på. Men svaren kommer av JO:s syn på saken. JO måste antingen gräva fram om det finns beslut och hur de lyder. Eller ta ställning till om det är harmlös utbildning för skattepengar. Hur som helst kommer JO:s beslut att få betydelse för synen på sekten UFO-Sveriges ideologi som de valt att kalla för den tredje vägens ideologi. En ytterst kontroversiell ideologi helt utan hypoteser enligt skeptikerrörelsen. Och helt utan mening enligt SUFOI som dragit slutsatsen att inga ufon finns. Ingen vetenskapsman finns i UFO-Sverige som publicerar rönen vetenskapligt. Varför ska då en svensk myndighet göra reklam för ufo? Eller för en hobbyastronom som frontfigur som tjänar pengar på uppmärksamheten. Och där Rymdstyrelsens medarbetare deltar i sektens fältundersökarkurs.

Det spelar ingen roll vad JO svarar. Historielärarföreningen kommer att vända sig till riksdagens utbildningsutskott och de olika partierna för att påtala vad som kommit fram. Antingen att fel begåtts enligt JO. Eller att det är fritt fram att göra reklam för en sekt utifrån vänskapsband. Skulle någon annan myndighet få göra reklam ett flertal gånger för exempelvis Livets ord på sin hemsida för att öka intresset för religion och för att någon på en myndighet umgås privat med sektledaren i Livets ord?

Detta är läst idag 18/7 2020 av TT enligt Mediacreeper för Historielärarföreningen:

https://mediacreeper.com/site/historielararna.blogspot.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.