torsdag 23 juli 2020

Finns det någon sanning i Arkiv X eller är allt bluff?


"Clas Svahn, i dag journalist och vice ordförande i organisationen UFO-Sverige, minns hur tv-publiken blev snudd på hysterisk, när det oförklarliga serverades på attraktiv sändningstid.
– Det var ett jävla elände när det gick på tv på 90-talet. Folk ringde till UFO-Sverige och trodde att det var på riktigt. Det var väldigt många samtal. Det blev ett problem. Jag orkade inte ens titta på det då, utan har sett hela serien i efterhand, säger han."
"– Folk började tro på massa bisarra saker. Konspirationsteorierna gick ett uppsving. Att myndigheter hemlighöll information och så, säger Clas Svahn."
"Det hjälpte inte att skaparen Chris Carter gick ut och sa att ”serien bygger på sådant jag har läst om och som en del tror på, inte verkligheten”
"Nya säsongen av ”Arkiv X” blir därför inte alls lika kontroversiell, tror Clas Svahn. UFO-Sveriges växel lär knappast bli nedringd.
– I dag sköter folk sina intressen vid tangentbordet. Inte som då, när man samlades framför tv:n och bildade grupper och föreningar. Sedan har den bisarra tro på konspirationsteorier och besök av utomjordningar blivit mainstream, säger han."
Källa, SVT 22 januari 2016:
https://www.svt.se/kultur/arkiv-x-startade-den-breda-konspirationsteorin

9 avsnitt av Arkiv X som påstås bygga på sanna händelser:
https://allthatsinteresting.com/real-x-files

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.